Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Εκθετος πλέον για το USB ο Ι. Διώτης - ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2011 «ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ» ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ «ΣΤΙΚΑΚΙ»

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Εκθετος πλέον για το USB ο Ι. Διώτης
Στα χέρια του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη «γεννήθηκε» στις 8 Ιουλίου του 2011 το αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ που εμπεριέχεται στο περίφημο usb το οποίο κατέληξε στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη και το οποίο αντιπαρέβαλαν με την αρχική λίστα και διαπίστωσαν ότι είχαν ...
αφαιρεθεί τα ονόματα των εξαδέλφων του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Η εξαιρετικά κρίσιμη αυτή πληροφορία που περιλαμβάνεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στην δικογραφία αφήνει έκθετο τον Γιάννη Διώτη, αποσύρει κάθε ίχνος σκιάς από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στα χέρια του οποίου έφτασε τον Αύστουστο του 2011 και παραδόθηκε αυτούσιο τον Οκτώβριο του 2012 στα χέρια των Οικονομικών Εισαγγελέων. Ενώ φαίνεται να βγάζει από το πρώτο πλάνο της υποψίας τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου καθώς οι υποψίες για πιθανή αλλοίωση της λίστας μοιράζονται προς το παρόν τουλάχιστον σε δυο πρόσωπα.
Ο Γιάννης Διώτης ο οποίος ήταν να παρουσιαστεί εκ νέου χθες στον εισαγγελέα, αλλά έλαβε προθεσμία και θα εμφανιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, στις αρχές Οκτωβρίου είχε δηλώσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το επίμαχο usb «εγώ το παρέδωσα όπως το παρέλαβα ,ατύπως, στον Ευάγγ. Βενιζέλο διότι αυτά τα ζητήματα τα χειρίζεται η πολιτική εξουσία».
Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει τότε ο κ. Διώτης είχε παραλάβει το usb απο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου τον Ιούνιο του 2011 όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών μετακινήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και ότι δεν είχε ανοίξει ούτε είχε κρατήσει κανένα αντίγραφο. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε αν ενδιαφέρθηκε στη συνέχεια για την «τύχη» της Λίστας Λαγκάρντ - αφού παρέδωσε το usb στον τότε υπουργό Βενιζέλο- είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό ελλήνων καταθετών γεγονός που επισημάνθηκε απο βουλευτές μέλη της επιτροπής ως αντίφαση στον προηγούμενο ισχυρισμό του ότι δεν είχε ανοίξει το αρχείο.
Η επιβεβαίωση από τα στοιχεία της δικογραφίας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στις δικαστικές αρχές το στικάκι που παρέλαβε και η ταυτόχρονη ανάδειξη ευθυνών του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη προκάλεσαν ικανοποίηση στην Ιπποκράτους.
«Αγαπάει ο θεός τον κλέφτη αγαπάει και τον νοικοκύρη» ήταν το σχόλιο από το ΠΑΣΟΚ που επέμεινε όλο το προηγούμενο διάστημα φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Διώτη στην ανάγκη να διερευνηθεί ποιος είχε πεί στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη ψέμματα ότι δεν είχε τη λίστα, ενώ την διέρρεε. Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει πλέον ακλόνητο επιχείρημα και στην πολιτική μάχη εντός και εκτός της Βουλής απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που ζητούσαν την διερεύνηση ποινικών ευθυνών του κ. Βενιζέλου στο πλαίσιο της προανακριτικής.
Κλειδωμένο το «στικάκι»
Χθες προέκυψε και σύγκρουση κορυφής στο χώρο της δικαιοσύνης καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς φαίνεται να αρνούνται να παραδώσουν το «στικάκι» που έχουν στα χέρια τους στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θεωρώντας ότι έχουν ήδη απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα. Παρά την παραγγελία του Αρείου Πάγου ο κ. Πεπόνης δεν παρέδωσε το «στικάκι» στη Δίωξη αλλά έστειλε απαντητικό έγγραφο προς τον αντεισαγγελέα Ν. Παντελή ζητώντας του διευκρινήσεις για την παραγγελία.
Γ. Βουλγαράκης
Στον αρμόδιο εισαγγελέα για τα περαιτέρω παραπέμπει η Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής τον φάκελο του τέως υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Γ. Βουλγαράκη. Τα μέλη της εξέλαβαν ως μη πειστικές τις εξηγήσεις που έδωσε για το γεγονός ότι στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2007 η σύζυγός του παρέλειψε να δηλώσει εισόδημα 150.000 δολ. τα οποία βρέθηκαν αργότερα στη Λίστα Λαγκάρντ.
Σε ο,τι αφορά στον τέως υπουργό Οικονομικών και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαντωνίου, η σύζυγος του οποίου περιλαμβάνεται στους μεγαλοκαταθέτες της λίστας και φέρεται να υπέπεσε σε αντιφάσεις, η περίπτωσή του θα κριθεί σε επόμενη συνεδρίαση.
Εξηγήσεις εντός 20ημέρου κλήθηκε όμως να δώσει και ο τέως υπουργός Οικονομικών Π. Δούκας μετά την διαπίστωση ότι παρέλειψε να δηλώσει μεγάλο χρηματικό ποσό σε ξένη τράπεζα.ΠΗΓΗ:ΗΜΕΡΗΣΙΑ - Της Κατερίνας Γαλανού

Δεν υπάρχουν σχόλια: