Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Παραιτήθηκε ο Τσιαμπέρας από τον Πιερικό και την ομάδα ΝΕΩΝ

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013
Της Δώρας Ιωακειμίδου
Πολλές είναι οι ομάδες Νέων που χάνουν με εμφατικά σκορ, σε πρωταθλήματα υποδομής. Οι λόγοι συνήθως που οδηγούν στην ήττα είναι η διαφορά δυναμικότητας, αλλά....
και η έλλειψη εμπειρίας των νεαρών παικτών απέναντι σε ομάδες με μεγαλύτερη πείρα σε αντίστοιχα πρωταθλήματα. Σπάνια όμως οι τεχνικοί τους δείχνουν τόση ευαισθησία, ή νιώθουν τόσο προσβεβλημένοι από την απόδοση των νεαρών παικτών, ώστε να παραιτηθούν…
Πρόσφατα η Κέρκυρα Κ20 έχασε με 8-0 από την αντίστοιχη του Ατρομήτου, ενώ είχε χάσει και με 9-0 από την αντίστοιχη του Αρη... Το τεχνικό τιμ των "Φαιάκων" σαφώς και αξιολόγησε τις αιτίες της ήττας, αλλά προσπάθησε να παρουσιαστεί ως καλύτερη ομάδα στα επόμενα παιχνίδια, γεγονός που το πέτυχε.
Δεν παραιτήθηκε επειδή η ομάδα φάνηκε αδύναμη και έχασε...
Στα πρωταθλήματα Νέων στόχος είναι η διδασκαλία του ποδοσφαίρου και δεν κρίνεται η παραμονή στη κατηγορία, ώστε να παιχτούν τα... κεφάλια των τεχνικών σε ενδεχόμενο στραβοπάτημα. Για το λόγο αυτό οι προπονητές οφείλουν να διαχειρίζονται όσο καλύτερα μπορούν το υλικό, να εμπιστευτούν τους παίκτες τους, και να τους μάθουν όσα περισσότερα μυστικά της μπάλας μπορούν.
Ο Βαγγέλης Τσιαμπέρας προπονητής της ομάδας Νέων της ΠΑΕ Πιερικός, έθεσε στη διάθεση της διοίκησης του ερασιτέχνη Πιερικού την παραίτηση του μετά την ήττα της ομάδας του με το "βαρύ" 7-0 από τον Εθνικό Γαζώρου στις Σέρρες το Σάββατο 5/1.
Τη διαχείριση της συγκεκριμένης ομάδας Νέων έχει ο ερασιτέχνης αν και στα "χαρτιά", είναι κομμάτι που ανήκει στην ΠΑΕ Πιερικός. Ο Κατερινιώτης τεχνικός προχώρησε σε αυτή του την απόφαση δηλώνοντας την παραίτησή του καθώς πήρε την ευθύνη για την ήττα.
Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ο Βαγγέλης Τσιαμπέρας δήλωσε τα παρακάτω:
"Αρχικά θα ήθελα να πω ότι η φανέλα του Πιερικού είναι βαριά. Δεν αρμόζει ομάδα σαν τον Πιερικό με τόση μεγάλη ιστορία, να χάνει με 7-0.
Θα ήθελα να δηλώσω πως αναλαμβάνω την ευθύνη για ό,τι έγινε στην ομάδα Νέων και φεύγω ευχαριστημένος για τα χρόνια που δούλεψα στον Πιερικό.
Εδωσα όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του Πιερικού, δούλεψα πάρα πολύ, κουράστηκα αλλά ήταν μια ωραία εμπειρία και φεύγω με ψηλά το κεφάλι.
Ο Πιερικός έχει πολύ καλούς παίκτες στην ομάδα Νέων πρέπει όμως να καταλάβουν και οι παίκτες ότι αυτή η φανέλα τίμησε την Πιερία για πενήντα χρόνια και πρέπει να συνειδητοποιήσουν ποια φανέλα φοράνε. Εύχομαι καλή επιτυχία για την συνέχεια του πρωταθλήματος Νέων στη Football League. Ήμουν, είμαι και θα είμαι Πιερικός.
Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου ανθρώπους που με τίμησαν, όπως τον πρόεδρο της ΠΑΕ Κώστα Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο του ΣΦΚ Πασχάλη Τσιτιρώκη, τον Γενικό Αρχηγό Γιώργο Ναρίνογλου, του εφόρους Λεωνίδα Ζανέτα, Σταύρο Τσαρσιταλίδη και όλο το Δ.Σ του Πιερικού.
Τέλος, δηλώνω πως πάντα θα είμαι στρατιώτης του Πιερικού», κατέληξε.
Με πληροφορίες από το pieriasport.blogspot.gr
ΠΗΓΗ:http://www.acadimies.gr/site/article.php?aid=5233&cid=38

Δεν υπάρχουν σχόλια: