Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Γκαζάκια σε εισόδους πολυκατοικιών όπου διαμένουν δημοσιογράφοι Επιθέσεις σε Κολωνάκι, Αγ. Παρασκευή, Πεντέλη, Μαρούσι και Αλιμο - Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τις καταδικάζει ως αδιέξοδες και επικίνδυνες

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013
Γκαζάκια σε εισόδους πολυκατοικιών όπου διαμένουν δημοσιογράφοι


Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν οι επιθέσεις με γκαζάκια, που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης, στις εισόδους πολυκατοικιών όπου ...διαμένουν γνωστοί δημοσιογράφοι, στελέχη του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν στις 3:40 από το Κολωνάκι και συνεχίστηκαν σε Αγία Παρασκευή, Πεντέλη, Μαρούσι και Άλιμο. Στόχοι ήταν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Οικονομέας, Αντώνης Σκυλλάκος και Ευαγγελία Μπαλτατζή, Αντώνης Λιάρος, Πέτρος Καρσιώτης και Χρήστος Κώνστας. Μάλιστα στο σπίτι ιδιοκτησίας του Γ. Οικονομέα, το οποίο έγινε στόχος, δεν μένει σήμερα ο ίδιος αλλά τα παιδιά του.

Αναλυτικότερα, στις 03:40 σημειώθηκε ο πρώτος εμπρησμός στο σπίτι του Γιώργου Οικονομέα στο Κολωνάκι, στις 04:10 στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου, στις 04:15 στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή. Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στο Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04:45 στον Άλιμο στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη.

Το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, από την Κύπρο όπου συνοδεύει σε επίσκεψή του τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δεν περιορίστηκε να καταδικάσει τις επιθέσεις, αλλά ουσιαστικά τις χρέωσε στον ΣΥΡΙΖΑ και τους «χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η πλήρης δήλωση του κ. Κεδίκογλου έχει ως εξής: «Χθες οι εισβολές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σήμερα οι εκρήξεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ένα ζωτικό χώρο της Δημοκρατίας μας. Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του;».

Ακολούθησε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταδίκασε τις επιθέσεις, σημείωνοντας ότι τέτοιες ενέργειες «δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία».

«Οι σημερινές εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων είναι απόλυτα καταδικαστέες πράξεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και σημειώνει: «Για άλλη μια φορά τέτοιου είδους αδιέξοδες και επικίνδυνες πρακτικές δίνουν άλλοθι σε μια κυβέρνηση, που έχει υιοθετήσει την στρατηγική του διχασμού, της βίας και της τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, να συνεχίσει το έργο της  περιστέλλοντας την ίδια τη δημοκρατία.  

»Κορυφαίο παράδειγμα οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με αστείο μεν αλλά επικίνδυνο τρόπο κηρύσσουν τον διχασμό και τη μισαλλοδοξία για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες.  

»Ο αγώνας για την υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας θα συνεχιστεί στη βάση των μαζικών ενωτικών ειρηνικών αγώνων, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση».

Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε, πάντως, και ο κ. Οικονομέας, ο οποίος ως ένα από τα θύματα δεν μπόρεσε να μη μεταφέρει την αγανάκτησή του στον βουλευτή του κόμματος, καθηγητή Γιώργο Σταθάκη, τον οποίο φιλοξενούσε το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega».

Απαντώντας «γιατί φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα γκαζάκια» είπε απευθυνόμενος στον κ. Σταθάκη. «Να σας πω κύριε καθηγητά, εδώ έχουν έρθουν στελέχη δικά σας και δεν τολμάμε να πούμε μια κουβέντα και είμαστε υπό καθεστώς τρομοκρατίας! Ότι σας κάνουμε πόλεμο, ότι είμαστε διαπλεκόμενοι, ότι είμαστε του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάνη, είναι έτσι ή δεν είναι; Κι εγώ αν ήμουν νέος αυτό θα έκανα!...»

Καταδίκη και από ΠαΣοΚ

«Το ΠαΣοΚ καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα την τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων», δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.

Όπως σημείωσε «η αλυσίδα της τυφλής βίας, της ανομίας και πολιτικής αποσταθεροποίησης με επιθέσεις κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων, δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημιακών χώρων, δημάρχων, πολιτικών και τώρα δημοσιογράφων, είναι οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης και πρέπει να σταματήσει άμεσα.

»Η κοινωνική και πολιτική ειρήνη στη χώρα μας πρέπει να διαφυλαχθούν με κάθε τρόπο χωρίς εκπτώσεις και φτηνές δικαιολογίες. Όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τη Δημοκρατική ομαλότητα στη πατρίδα μας».

Σημειώνεται ότι σε κάθε ένα από τα σπίτια μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης. Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: