Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

"Οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν" Το περιβάλλον για επενδύσεις βελτιώνεται, το μήνυμα Σαμαρά στους επιχειρηματίες


Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012
Με εκπροσώπους 13 μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρουσία και των κ. Γιάννη Στουρνάρα, Κωστή...
Χατζηδάκη και Νότη Μηταράκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στους επιχειρηματίες, τόνισε πως υπάρχει σαφής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη χώρα μας και αυτό, όπως είπε, φαίνεται απ' όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η ιστορία της εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει τελειώσει και πως η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη μάχη για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το τοπίο στη χώρα με το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο, τόνισε ο κ. Σαμαράς, ενώ σημείωσε ότι προχωρούν και οι παρεμβάσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Τέλος, επισήμανε πως οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα, ενώ ζήτησε από τους επιχειρηματίες να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα, προτείνοντάς τους την παραγωγή και νέων προϊόντων στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει και νέα συνάντηση των δύο πλευρών σε ένα μήνα.

Ικανοποιημένος από τη συνάντηση εμφανίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως η κυβέρνηση επιδιώκει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στη χώρα. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, οι εταιρείες ζητούν διευκόλυνση στο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται και, κυρίως, να αρθούν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας στην επιχειρηματικότητα.

Για το φορολογικό, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως πρέπει να ψηφιστεί, καθώς είναι προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν αυτό θα γίνει πριν ή μετά τις γιορτές.

Πολύ εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος δήλωσε πως υπάρχει ήδη μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος και ενδιαφέροντος στην Ελλάδα.

"Στις αρχές του 2013, ευελπιστούμε να δούμε τις πρώτες επενδυτικές κινήσεις, στοχεύουμε στην καταπολέμηση ανεργίας και στην αύξηση των θέσεων εργασίας" δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες ζητούν σταθερότερο φορολογικό καθεστώς, κάτι το οποίο θα γίνει και με το νέο επενδυτικό νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: