Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

«Αναταράξεις» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ευρύτερες ανατράξεις προκαλεί το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη από χρυσαυγίτες, όπως κατήγγειλε ο ίδιος. Το γεγονός καταδίκασαν με σκληρές ...
ανακοινώσεις η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα. Ομως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ πέρασαν χτες στην «αντεπίθεση», κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν καταδίκαζε τις επιθέσεις που δέχτηκαν παλιότερα δικοί του βουλευτές και άλλα πρόσωπα, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης. Χτες, πάντως, η Χρυσή Αυγή κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Στρατούλη για συκοφαντική δυσφήμηση και ειδικότερα για το χαρακτηρισμό «σπείρα εγκληματιών» που απέδωσε στο κόμμα.
Το επεισόδιο έγινε στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ -Ατρόμητος, τον οποίο ο κ. Στρατούλης πήγε να παρακολουθήσει μαζί με το γιο του. Οπως κατήγγειλε ο βουλευτής, τρία άτομα τον πλησίασαν, λέγοντάς του ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και ότι θα τον σκοτώσουν, και του επιτέθηκαν με γροθιές στο κεφάλι. «Είμαι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στρατούλης, με σκοτώνει η Χρυσή Αυγή», φώναξε ο ίδιος, και δεκάδες φίλαθλοι έσπευσαν σε βοήθειά του. Ο ίδιος μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο ιατρείο του σταδίου, ενώ σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τους χρυσαυγίτες «σπείρα εγκληματιών».
«Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν να είναι αργά», ανακοίνωνε για το συμβάν ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση καταδίκασε την επίθεση διά στόματος Σίμου Κεδίκογλου, που πρόσθεσε πάντως ότι «κάθε μορφής επίθεση και απειλή είναι απαράδεκτη στη δημοκρατία μας». Πολύ οξύτερος ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο Σκάι, ζήτησε από το ΣΥΡΙΖΑ «να εκφράσει συγγνώμη και να κάνει ανάλυση του παρελθόντος, που περιλαμβάνει τραμπουκισμούς και δηλώσεις όπως ''θα φύγετε νύχτα''», όπως είπε.
«Ο κ. Πάγκαλος επανέλαβε το γνωστό παραλήρημα, είναι ο τελευταίος που μπορεί να είναι τιμητής και έχει τεράστια ευθύνη για όσα συνέβησαν στη χώρα», απάντησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας. Αλλά και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, στο λογαριασμό του στο facebook, καταδίκασε μεν την επίθεση κατά του Δ. Στρατούλη, αλλά πρόσθεσε: «Οταν όμως προπηλακίζατε και δέρνατε, ορισμένοι ακραίοι από σας, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν οι επιθέσεις αυτές ανεπίτρεπτες;».
Χτες η Χρυσή Αυγή μήνυσε τον κ. Στρατούλη για συκοφαντική δυσφήμηση. «Αναμένουμε την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή και την άρση της ασυλίας του βουλευτή από την Ολομέλεια, όπως έχει γίνει επανειλημμένως για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής το τελευταίο διάστημα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
ΙΩΝ ΤΣΩΧΟΣ - ΑΓΓΕΛΙΟΦΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: