Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας - Από εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ


Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2012 
Με αφορμή την Πανελλαδική Πανεργατική 48ωρη απεργία εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. και αυτοαπασχολούμενοι που συσπειρώνονται στη Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. χθες...
2η μέρα της απεργίας προχώρησαν σε μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας.
Στα πλαίσια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία της τοπικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. και της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε έκαναν παράσταση στην αντιπεριφερειάχη απαιτώντας να μην ψηφιστούν τα μέτρα του νέου μνημονίου που τσακίζουν κάθε λαϊκή οικογένεια.
Ταυτόχρονα απαιτήθηκε η μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και να μη εξισωθεί με τη τιμή του πετρελαίου κίνησης. Επίσης η κατάργηση του φόρου για τους ηλεκτροδοτούμενους χώρους και υπογραμμίστηκε η αδυναμία των λαϊκών οικογενειών να τον πληρώσουν. Ταυτόχρονα απαιτήθηκε η επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε τα σχολεία να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα και ιδιαίτερα στη τροφοδοσία τους με πετρέλαιο θέρμανσης.

Η Αντιπεριφερειάρχης έδειξε κατανόηση στα ζητήματα που θίχτηκαν και απέδωσε τα προβλήματα όχι μόνο στην υποχρηματοδότηση αλλά και στη σύγχυση αρμοδιοτήτων ανάμεσα στην Αντιπεριφέρεια και στους δήμους, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την λειτουργία των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: