Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

"AΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ - Γράφει ο Γ. Βαζάκας - φιλόλογος


Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2012  Ελεύθερο Βήμα
(Στίχοι: παραδοσιακό, Μουσική: παραδοσιακό)
(Εκτέλεση: Π. Τζαβέλας 1925 - 1909)
Γράφει ο Γ. Βαζάκας - φιλόλογος
Σήμερα παραμονές του γιορτασμού της επετείου της εθνικής μας γιορτής της 28ης Οκτωβρίου, της γιορτής του έπους των πατεράδων μας ....
στα αλβανικά βουνά που με τη νίκη τους, ενώ ο Άξονας φαινόταν πανίσχυρος και αήττητος, ενώ σχεδόν ολόκληρη η δυτική Ευρώπη στέναζε κάτω από τη φασιστική μπότα των δυνάμεων του Άξονα, καταρράκωσαν το γόητρο του Μουσολίνι και κατέγραψαν ιστορικά την πρώτη νίκη των Συμμάχων, σήμερα επαναλαμβάνω, νιώθω απέραντα την ανάγκη αναλογιζόμενος και διαλογιζόμενος να διατυπώσω κάποιες σκέψεις - διαπιστώσεις, ίσως περιληπτικώς, αλλά νομίζω κατατοπιστικώς για τη συσχέτισή μας με αυτούς, που θέλουμε να συνυπάρχουμε, που εξαιτίας των πολιτικών τους παρεμβάσεων γίναμε μετά το 1827 ελεύθερο κράτος και επί τέλους από το 2001 νομίσαμε ότι μαζί τους θα απολαύσουμε τον παράδεισο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ενθυμούμαι λοιπόν πως στις 20 Οκτωβρίου του 1827 επενέβησαν οι μεγάλοι της τότε Ευρώπης: η περίφημη Τριπλή Συμμαχία - "προστάτιδες" Δυνάμεις στην επαναστατημένη Ελλάδα με κίνητρο τις ορέξεις τους να αποκομίσουν ό,τι πιο συμφέρον η καθεμιά από την επίλυση του Ανατολικού ζητήματος - διαμελισμού της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και κατέστρεψαν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο στη ναυμαχία του Ναυαρίνου, γεγονός που εσήμανε την απαρχή της αυτονομίας - ανεξαρτησίας της Ελλάδας, με το πρωτόκολλο του Λονδίνου (Φεβρουάριος του 1830).
Εντωμεταξύ από το 1827 η Γ' Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας είχε εκλέξει κυβερνήτη της Ελλάδας τον Ιωάννη Καποδίστρια, παλιό υπουργό του Τσάρου της τότε Ρωσίας, που αγγλογαλλικός δάκτυλος προκάλεσε τη δολοφονία του το 1831.
Να τι αναφέρει για το γεγονός ο ιστορικός μας Νίκος Γ. Σβορώνος στο έργο του: Επισκόπηση της νεοελληνικής ιστορίας εκδ. ΘΕΜΕΛΙΟ, σελ. 73: "Συνωμοσίες εξυφάνθηκαν ευνοημένες απ' την Αγγλία και τη Γαλλία που δυσπιστούσαν προς τη φιλορωσική πολιτική του. Τελικά ο Καποδίστριας δολοφονήθηκε από δυο μέλη της ισχυρής πελοποννησιακής οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων (1831).
Η αναρχία που ακολούθησε επέτρεψε στις τρεις "προστάτιδες" Δυνάμεις να επιβάλουν την απόλυτη μοναρχία, με μονάρχη της εκλογής τους τον Όθωνα Α', πρίγκιπα της Βαυαρίας, αφού πέτυχαν απ' την Πύλη, με τη συνθήκη του Μαΐου του 1832, την αναγνώριση της Ανεξαρτησίας του ελληνικού Κράτους".
Έτσι λοιπόν ξεκίνησε τον ελεύθερο βίο της η νέα Ελλάδα με επί κεφαλής ξένο απόλυτο μονάρχη! Θα συμφωνούσε βέβαια και ο πιο άσχετος και αδαής πως όλοι εκείνοι που έδωσαν τα πάντα και το αίμα τους Κολοκοτρώνηδες, Ανδρούτσοι, Παπαφλέσσες, Μακρυγιάννηδες, Καραϊσκάκηδες κ.λ.π. για την παλιγγενεσία του Ελληνισμού, ούτε που θα φαντάστηκαν ότι θα θρονιάζονταν αφέντης στον τόπο τους, για τον οποίο θυσιάστηκαν, ένας Γερμανός βασιλιάς.
Κι όμως κι όμως!... Το "αενάως και αδιαλείπτως" στο γονιδιόγραμμα του Έλληνα αδερφοκτόνο γονίδιο υπήρξε η κερκόπορτα της ξενοκρατίας για το νέο ελληνικό κράτος από τα γεννοφάσκια του, επαληθεύοντας τους στίχους του Δ. Σολωμού:
"...Μην ειπούν στο στοχασμό τους
τα ξένα έθνη αληθινά
εάν μισούνται ανάμεσό τους
δεν τους πρέπει ελευθεριά..."
Και πορεύτηκε η νέα Ελλάδα στο πλευρό της Ευρώπης από τότε μέχρι σήμερα στα 190 χρόνια ζωής του ελληνικού κράτους πάντοτε ως σύμμαχός της αλλά και πάντοτε εξηρτημένη απ' αυτή... σε τέτοιο βαθμό που να ξεσπά κανείς: Για ποιους Ευρωπαίους συμμάχους, για ποια Ευρώπη;...
Δυστυχώς στην απεραντοσύνη της ιστορίας μας ποτέ οι Ευρωπαίοι δεν ήταν με το μέρος μας... Πάντα μας πολεμούσαν κι ενδεικτικά αναφέρω:
 - Άλωση (ισοπέδωση) της Θεσσαλονίκης από τους Νορμανδούς το 1185
 - Σταυροφορίες των Ευρωπαίων, Φραγκοκρατία στα 1204 - εξασθένιση των Βυζαντινών με αποτέλειωμά τους την εισβολή και άλωση της Κων/πολης και του Βυζαντίου από τους Οθωμανούς το 1453, ώστε να είμαστε 400 χρόνια σκλαβωμένοι στο οθωμανικό κράτος.
- Σχέδιο γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας το 1915 (με τη συμβολή των Γερμανών)
- Ενισχύουν τον Κεμάλ οι Ευρωπαίοι με πολεμικό υλικό και χρήμα και ο χορός καταστροφής καλά κρατεί: Γενοκτονία των Ποντίων. Λεηλασία Κων/πολης. Πυρπόληση της Σμύρνης και σφαγές αβοήθητων Ελλήνων της Μ. Ασίας απ' τους Γάλλους πάνω στα καράβια το 1922. Άγγλοι και Ιταλοί παρακολουθούσαν το οικτρό θέαμα απ' τα δικά τους καράβια, χωρίς να βοηθήσουν μπροστά στις συνεχείς σφαγές Ελλήνων απ' τους Τούρκους.
- Μαζικές εκτελέσεις Ελλήνων από τους Γερμανούς Ναζί και Ιταλούς φασίστες στον Β' παγκόσμιο πόλεμο 1940-1944. (Κατοχή, Πείνα, Χιλιάδες νεκροί. Υλικές ζημιές. Η κοινωνία και το βιοτικό επίπεδο του Ελληνόκοσμου αλλά και η οικονομία του 50 χρόνια πίσω. Αποζημίωση... Καμία)
- Εμφύλιος το 1946 (Παιχνίδια και αντιθέσεις Δυτικοευρωπαίων με Ανατολικοευρωπαίους για σφαίρες επιρροής εις βάρος μας. Χιλιάδες οι νεκροί, αμέτρητες οι καταστροφές.
- Κων/πολη 1955 (λεηλασία, σφαγή, αρπαγή περιουσιών, μαζικοί διωγμοί) ως και το 1964, οπότε και αποτελείωσαν οι Τούρκοι τον Ελληνισμό της Πόλης.
- Εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974. Λεηλασίες, καταστροφές και σφαγές αμάχων. Σφαγές που να μην ξεχνάμε, προστέθηκαν σ' εκείνες των Άγγλων τα προηγούμενα χρόνια στη μεγαλόνησο... με τον ακατανόμαστο μέχρι σήμερα υποχθόνιο ρόλο της παρουσίας τους στο νησί... ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ... Για ποιους συμμάχους μιλάμε; Για ποια Ευρώπη;
Μα γι' αυτή που με τα προαναφερθέντα ενδεικτικά στο βάθος της ιστορίας "ντοκουμενταρίσαμε" τη συσχέτισή της με τον Ελληνισμό!...Και σ' αυτό το σημείο θα απαντήσουμε στο για ποια Ευρώπη και για ποιους συμμάχους για τα χρόνια μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και τις συνέπειες για την Ελλάδα μας από τη συμπόρευσή της μ' αυτή και μ' αυτούς μέχρι και τις μέρες μας, ιδιαιτέρως για τις μέρες μας.
Κι ας είναι σ' όλους γνωστό, θα το ξανατονίσουμε: Μετά τον Πόλεμο ανήκουμε στο δυτικό κόσμο, στη δυτική Ευρώπη, και τα τελευταία χρόνια στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ και, αφού ανήκουμε εκεί, πρέπει σαν καλοί σύμμαχοι να υπακούμε, και μια ζωή να παριστάνουμε τα "καλά παιδιά" κι όταν μας διατάζουν, να συμμορφωνόμαστε (να στέλνουμε στρατιωτικές δυνάμεις στην Κορέα, πρόσφατα στο Αφγανιστάν κ.τ.λ).
Μα είμαστε συνεπείς και υπάκουοι σύμμαχοι που ό,τι μας ζητάνε, το κάνουμε και στο τέλος σ' εμάς δε μένει τίποτα, όλα τους τα 'χουμε δώσει:
- Κύπρος
- υφαλοκριπίδες
- Ίμια, Καστελόριζο κι άλλα νησάκια - βραχονησίδες προς πώληση ή μη αναγνωρισμένα ως ελληνικά (γκρίζες ζώνες, διεθνή ύδατα, κ.τ.λ., με αποτέλεσμα τις απαράδεκτες παραβιάσεις Τούρκων και άλλων).
- Αναγνώρισαν διεθνώς σχεδόν όλες οι χώρες τα Σκόπια με το όνομα "Makedonia"
- Tραπεζίτες τοκογλύφοι πλουτίζουν εις βάρος μας με πρωταγωνιστές την Goldman Sachs, JP Morgan και Deutsche Bank
- Δάνεια που μας τα δίνουν με 6% επιτόκιο, ενώ τα παίρνουν από την ΕΚΤ με επιτόκιο 3%
- 400 δις χρέη, παράνομα, ρεμούλας, τοκογλυφικά κατά το διεθνές δίκαιο, ερήμην του ελληνικού λαού.
- Οι ηγέτες της Ε.Ε., Η Τρόικα και το ΔΝΤ (όλη την ώρα από τις 25/3/2010 μας απειλούν με έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το ευρώ, μας επέβαλαν δανειακές συμβάσεις, μνημόνιο 1 (8/5/2010), μνημόνιο 2 (12/2/2012 και ετοιμάζουν το μνημόνιο 3 με νέα ενταφιαστικά πια οικονομικά μέτρα για το 2013).
- Η Ε.Ε. είναι μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα στα σκέλια μας με τις συνθήκες που μας επέβαλε:(ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, ΣΕΝΓΚΕΝ, ΛΙΣΑΒΩΝΑ, ΜΑΔΡΙΤΗ, ΔΟΥΒΛΙΝΟ, ΣΥΜΦΩΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, EFSF, και τόσες άλλες συμφωνίες)
- Παραίτηση αμετάκλητα και άνευ όρων από εθνική κυριαρχία (δανειακή σύμβαση 5/5/2010)
- Καταστροφή και ισοπέδωση της ελληνικής αγροτικής πολιτικής λόγω GAP - αγροτικής πολιτικής της Ε.Ε.
- Κλείσιμο - λουκέτα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων - μαγαζιών. Ξεπούλημα των ΔΕΚΟ στους ξένους.
- Παράδοση του ορυκτού μας πλούτου στους ξένους και αυστηρή ευρωπαϊκή απαγόρευση εκμετάλλευσης από εμάς τους ίδιους.
Κατάσχεση ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας απ' τους ξένους (με βάση το αγγλικό δίκαιο)
- Παντού υψηλοί φόροι στην αγορά. Πανάκριβα τα προϊόντα και καύσιμα. Χαράτσια, Εκκαθαριστικά (φορολογικές δηλώσεις), κ.τ.λ.
400 ευρώ μισθοί - συντάξεις. Τέλος τα δώρα και οι επιδοτήσεις. Συνταξιοδότηση στα 67.
- 25% η ανεργία. 55% η ανεργία των νέων. Μαζικές μεταναστεύσεις, ειδικά πτυχιούχων στο εξωτερικό. 2000 οι αυτοκτονίες κάθε χρόνο.
- 106 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο δίνουμε λόγω συμμετοχής μας στο ΝΑΤΟ.
- 3 δις ευρώ κάθε χρόνο για αμυντικές δαπάνες. Παλιά και μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα άρματα, υποβρύχια κ.τ.λ. μάς τα πουλάνε για καινούργια δίνοντας μίζες στους πολιτικούς μας (γερμανική siemens κ.τ.λ.) ζημιώνοντας δις ευρώ το ελληνικό δημόσιο.
- Δεν υπάρχει ασφάλεια και οι Τούρκοι ανεμπόδιστοι αλωνίζουν το Αιγαίο, κάνοντας συνεχώς βόλτες και ασκήσεις σ' αυτό (παραβιάζοντας διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες όλη την ώρα) και όλη την ώρα στέλνουν λαθρομετανάστες στη χώρα μας (παραβιάζοντας πάλι συνθήκες) και η Ε.Ε. δε δίνει σημασία (2 εκατομμύρια είναι οι λαθρομετανάστες και ως το 2015 θα έχουν φτάσει 4.200.000 σύμφωνα με εκτιμήσεις του 0ΗΕ).
Και παρά τα όσα προαναφέραμε ενδεικτικώς και με τόσα άλλα που παραλείψαμε, υπάρχουν πολλοί, δυστυχώς πολλοί Έλληνες πολίτες που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να διανοηθούμε τον εαυτό μας, την πατρίδα μας χωρίς την Ευρώπη και ευρώ.
Και τώρα που σημειώνουμε αυτές τις σκέψεις για τη συσχέτισή μας με "τους συμμάχους, οι ώρες που περνάμε, φαίνεται ότι σηματοδοτούν την τελευταία πράξη του δράματος, που παίζεται στις πλάτες του ελληνικού λαού από τις 25/3/2010, οπότε και εντάχθηκε η Ελλάδα στην τρόικα (Ε.Ε. + Ε.Κ.Τ. + Δ.Ν.Τ.).
Είναι σαφές πια ότι η ντόπια κυβέρνηση - τρόικα (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) σε αγαστή συνεργασία με τους πάτρωνές τους (Ε.Ε. - Ε.Κ.Τ.- Δ.Ν.Τ. και τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους των "αγορών") με τα τερτίπια και τις τσιριμόνιες των δήθεν "διαπραγματεύσεων", "συγκρούσεων" και "εμπλοκών" φτιασιδώνουν το επικοινωνιακό τους προφίλ, πριν προχωρήσουν στις τρέχουσες μέρες στην αποτρόπαια πράξη της ψήφισης στο ελληνικό κοινοβούλιο των μέτρων των 11,5 δις, που θα εξαθλιώσουν οικονομικά ακόμα περισσότερο τους Έλληνες και θα ερημοποιήσουν τη χώρα. Ετοιμάζονται, ερήμην του ελληνικού λαού, για να μη τα χαλάσουν με τους προαναφερθέντες "συμμάχους", για να πάρουν τη δόση - δάνειο των 31,5 δις, να ρίξουν τη χαριστική βολή εναντίον του λαού μας οδηγώντας την Ελλάδα στην πλήρη προτεκτορατοποίηση της και τελικά στο διαμελισμό της.
Και κατά έγκυρους και αντικειμενικούς οικονομολόγους (Δ. Καζάκη, Κ. Λαπαβίτσα, Σπ. Λαβδιώτη) να πώς μεθοδεύεται η προτεκτορατοποίηση της Ελλάδας:
Με την είσπραξη της περίφημης δόσης των 31,5 δις ευρώ, θα βάλουν σε εφαρμογή τα μέτρα τηρώντας τις δεσμεύσεις προς την τρόικα, θα επιταχυνθεί το ξεπούλημα ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, αλλά και πάλι όπως και με τα προηγούμενα μέτρα το πρόγραμμα θα αποτύχει, με αποτέλεσμα όμως τούτη τη φορά την παταγώδη εσωτερική κατάρρευση, διότι δεν θα 'χει μείνει πλέον τίποτε, που να μην έχει ξεπουληθεί...
Θα ακολουθήσει λοιπόν ως μοναδική λύση η ένταξη της χώρας στο Μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ΕSΜ), και η εφαρμογή διπλού νομισματικού συστήματος "ραλλικής" δραχμής ή κάτι ανάλογο για τις εσωτερικές συναλλαγές και σκληρό νόμισμα για τις εξωτερικές οικονομικές της χώρας δοσοληψίες με παραχώρηση βέβαια κάθε δημόσιου και ιδιωτικού περιουσιακού στοιχείου ακριβώς στον ΕSΜ και η επιβολή μόνιμης ξένης επίσημης επιτροπείας. Εν κατακλείδι πλήρης κατάλυση ακόμα και αυτής καθαυτής της νομικής υπόστασης του Ελληνικού κράτους, μαζί με την εξαθλίωση της μεγαλύτερης πλειοψηφίας του λαού.
Με τα όσα εκθέσαμε νομίζουμε ότι ταιριάζει απόλυτα τμήμα των στίχων του παραδοσιακού τραγουδιού, που βάλαμε ως τίτλο στο άρθρο μας και παραθέτοντάς τους τώρα ολόκληρους σε μια τους στροφή αποδίδουν το πνεύμα των γραφομένων μας:
..."Τη χώρα μας αρχίσανε να τη λεηλατούνε
άντρες, γυναίκες και παιδιά όλους να μας χτυπούνε
αχ πατρίδα μας γλυκιά, αγαπημένη Ελλάδα
αχ πατρίδα μας γλυκιά, πόσο σε αγαπώ πιστά"...
Επί τέλους αυτή την πατρίδα μας θα την αφήσουμε να σκυλευτεί λόγω των εθελόδουλων κυβερνητών μας προς τους "συμμαχικούς" Ευρωπαίους και υπερατλαντικούς τοκογλύφους; Θα επιτρέψουμε να μας την καταντήσουν "ψωροκώσταινα", ενώ βοά η ηχώ της ρήσης του εθνικού μας ποιητή Κ. Παλαμά: " Η Ρούμελ' είναι μια κορών' από ρουμπίνι"
Πιστεύουμε ότι οι ώρες είναι πολύ κρίσιμες και η πατρίδα μας βρίσκεται μπροστά σε ιστορική καμπή: Ή θα αλλάξει πορεία, με στόχο την εθνική της ανεξαρτησία, την πραγματική δημοκρατία, και την πρόοδο, ή θα υποταγεί στη μοίρα της δουλοπαροικίας, που της ετοιμάζουν.
Απευθύνουμε ύστατο και αγωνιώδες κάλεσμα στα κόμματα της βουλής, που δηλώνουν δημοκρατικά και αντιμνημονιακά να δώσουν εντολή στους βουλευτές τους να προχωρήσουν στην κατάθεση της βουλευτικής τους ιδιότητας και να παραιτηθούν από το κοινοβούλιο, εμποδίζοντας στην πράξη την ψήφιση των νομοσχεδίων που ετοιμάζονται για τα καινούργια μέτρα.
Να παραιτηθούν προκαλώντας πολιτική κρίση και κυρίως να απομονώσουν και να απονομιμοποιήσουν τους δωσίλογους της τριμερούς ψευδοκυβέρνησης.
Και εγκαταλείποντας το κοινοβούλιο να καλέσουν μαζί με άλλες δημοκρατικές εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις το Λαό σε Γενική Πολιτική Απεργία διαρκείας προκαλώντας έτσι την κατάρρευση των επίορκων δωσιλόγων της τριμερούς και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που παραβιάζεται συστηματικά από την 5/05/2010 έως και σήμερα που βιώνουμε το τέταρτο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ με την παραβίαση των άρθρων 28, 37 και 38, 41 και 54 παρ. 2 του ΣΥΝΑΓΜΑΤΟΣ.
Και έτσι να οδηγηθεί επί τέλους η χώρα (μέσα από υπηρεσιακή κυβέρνηση σε έντιμες και δημοκρατικές εκλογές για την ανάδειξη Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, που θα δώσει στην πατρίδα μας το Σύνταγμα, που της αρμόζει.
Επί τέλους ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και το ΚΚΕ να σταματήσουν να νομιμοποιούν με την παρουσία τους στη βουλή τους δωσίλογους, τη στιγμή που ό,τι και να κάνουν, τα καταστροφικά μέτρα η τριμερής ψευδοκυβέρνηση τα νομοθετεί ανεμπόδιστη. Είναι ώρα για απόλυτες καθαρές αποφάσεις: Ή με τους δωσίλογους ή με το λαό για την πλήρη απελευθέρωσή του. Ιδιαίτερα αυτές τις στιγμές, που όλοι γνωρίζουν ότι η μάχη δίνεται για την εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία και όποιος λείψει θα χαρακτηρισθεί ή συνένοχος ή συνεργάτης.
Και αισιοδοξούμε ότι, αν λειτουργήσουν έτσι, θα υλοποιήσουν τη ρήση του μεγάλου μας Ανδρέα Κάλβου: "Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία" και στους φίλους μας "συμμάχους" θα δείξουν ότι δεν τους είμαστε πιστά σκυλιά τους, για να μας κλωτσάνε διαρκώς. Αντίθετα μπορούμε να "δαγκώσουμε" τώρα πια τα "αφεντικά" μας με όση δύναμη μας έχει απομείνει και όχι να εξακολουθήσουμε να τρώμε κλωτσιές, νομίζοντας ότι θα ακολουθήσουν τα χάδια τους.
Στο κάτω - κάτω είναι πια καιρός να δείξουμε στους "συμμάχους μας", ύστερα από όσα ιστορικά συνειδητοποιήσαμε από τη σχέση μας μαζί τους ότι στις διακρατικές σχέσεις δεν υπάρχουν μόνιμοι φίλοι ή μόνιμοι εχθροί αλλά μόνιμα συμφέροντα... Δυστυχώς!...ή Ευτυχώς!..

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: