Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Χιλιάδες υπάλληλοι στο δρόμο - Σε διαθεσιμότητα από χθες όλοι οι εκτός ΑΣΕΠ Β'βάθμιας εκπαίδευσης ιδιωτικού δικαίου


Τετάρτη14 Νοεμβρίου 2012
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν αυτοδικαίως από χθες, 13 Νοεμβρίου, με τη δημοσίευση του Μνημονίου ΙΙΙ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού...
δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.
Κι αυτό ανεξαρτήτως του πότε θα υπογραφούν τελικά οι διαπιστωτικές πράξεις, μία διαδικασία που, έτσι κι αλλιώς, θα έχει ολοκληρωθεί εντός των δέκα προσεχών ημερών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό προβλέπεται στην εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία καλούνται όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου να προχωρήσουν στην υλοποίηση των ρυθμίσεων του Μνημονίου ΙΙΙ.
Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων θα διαρκέσει ένα έτος με την καταβολή του 75% του μισθού τους και στην περίπτωση που δεν μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα απολύονται.
Δήλωση Μανιτάκη
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης τονίζει σε δήλωσή του ότι απομακρύνονται άμεσα από τις θέσεις τους και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν παραπεμφθεί στο ακροατήριο για σοβαρά ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα.
Για τη διαθεσιμότητα αυτή καθαυτή αναφέρει: "Έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες ώστε οι μετακινήσεις να είναι όσο γίνεται πιο ταχείες, με αντικειμενικά κριτήρια, μακριά από πιέσεις ή ρουσφετολογικές μεταχειρίσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: