Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Με άγνωστη προς το παρόν έκβαση το κυβερνητικό σχήμα Ισχυρές αναταράξεις


Σάββατο 03 Νοεμβρίου 2012
Στη δίνη ισχυρών αναταράξεων, με άγνωστη προς το παρόν έκβαση, έχει περιέλθει το κυβερνητικό σχήμα, εξαιτίας αλλά ...
και με αφορμή, το πακέτο των επώδυνων μέτρων που καλείται να εγκρίνει η Βουλή, προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δανειακή δόση.
Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, μετά την ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις. Η Ιπποκράτους μετρά αποχωρήσεις και βαριές κουβέντες μεταξύ κορυφαίων στελεχών.

Από την άλλη, η ΔΗΜΑΡ, προσπαθεί να βρει ισορροπία ανάμεσα "στο στηρίζω την κυβέρνηση, αλλά λέω όχι στα εργασιακά". Η τελική στάση του κόμματος σχετικά με το νέο πακέτο μέτρων αναμένεται να καθοριστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είχε συνάντηση, πάντως, χθες με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με βασικό θέμα τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων εν όψει της κατάθεσης των κρίσιμων νομοσχεδίων την επόμενη εβδομάδα, στη Βουλή. Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε "αρκετά αισιόδοξος", πως τελικά τα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή επισημαίνοντας πως "δεν υπάρχει περιθώριο για κατάθεση ξεχωριστών νομοσχεδίων", κάτι το οποίο έχει ζητήσει η ΔΗΜΑΡ, κυρίως για τα εργασιακά.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως "μετά το ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίζουν και άλλα κοινοβούλια για την εκταμίευση" και προφανώς δεν υπάρχει πλέον καθόλου χρόνος για καθυστερήσεις. Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Με φόντο την κρίσιμη ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας για το νέο πακέτο μέτρων, συνεδριάζει αύριο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συντάχθηκε με το ΚΚΕ για την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη. "Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν στη Βουλή σχέδιο νόμου για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

"Λένε όχι δηλαδή, στη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, λένε όχι στην, από εδώ και πέρα, καταβολή των συντάξεων και των μισθών, λένε όχι στην αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου προς ιδιώτες, λένε όχι στη ρευστότητα της αγοράς, λένε όχι στην επανεκκίνηση της οικονομίας που οδηγεί στην ανάκαμψη", ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: