Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ - Ο βουλευτής που έγινε ανέκδοτο

sotiris_me_to_onoma. Φήμες λένε ότι ο @KostasVaxevanis ετοιμάζει έκτακτη έκδοση με τα ονόματα της μισής Αθήνας που έχει π... ο Τατσόπουλος.
Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 

Το απόγευμα της Κυριακής των εκλογών ο Πέτρος Τατσόπουλος ανέβηκε τα γραφεία του Συνασπισμού ...στην πλατεία Κουμουνδούρου... μαζί με άλλους υποψήφιους βουλευτές, περιμένοντας τα αποτελέσματα της κάλπης. Σε έναν χώρο όχι τόσο οικείο για τον ίδιο. Η ..
πανηγυρική εκλογή του δεν ξάφνιασε... Ηταν αναμενόμενη, καθώς είναι πρόσωπο ιδιαίτερα δημοφιλές.

sotiris_me_to_onoma. Φήμες λένε ότι ο @KostasVaxevanis ετοιμάζει έκτακτη έκδοση με τα ονόματα της μισής Αθήνας που έχει π... ο Τατσόπουλος.
sotiris_me_to_onoma. Φήμες λένε ότι ο @KostasVaxevanis ετοιμάζει έκτακτη έκδοση με τα ονόματα της μισής Αθήνας που έχει π... ο Τατσόπουλος.
Ο ίδιος ποτέ δεν έκρυψε ότι θα στενοχωριόταν αν δεν καθόταν στα έδρανα της Βουλής. Συγγραφέας, σεναριογράφος και δημοσιογράφος, ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάντα «εριστικός» και «είρων» στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του.
Ωστόσο ξάφνιασε πολλούς, ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, η πράγματι εντυπωσιακή αποκάλυψή του ότι «έχει πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή». Το ομοφοβικό σχόλιο αλλά και η αναφορά του για τις γυναίκες προκάλεσαν «σεισμό» στα social media. Και μεγάλο εκνευρισμό στην... Κουμουνδούρου.
Εκατοντάδες είναι τα σχόλια στο Twitter και στο αγαπημένο του μέσο, το Facebook. Ακόμη και οι συριζαίες τον περιέλαβαν με ειρωνικά και καυστικά σχόλια. Ο κ. Τατσόπουλος με αυτήν τη φράση θέλησε να απαντήσει σε υπονοούμενα βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τη... σεξουαλικότητά του, και απεφάνθη πως «τον λένε αδελφή ενώ έχει πηδήξει τη μισή Αθήνα».
«Ευτυχώς, εγώ, Πέτρο μου, είμαι από τη Λάρισα», θα μπορούσε να λέει στον Πέτρο Τατσόπουλο η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη
«Ευτυχώς, εγώ, Πέτρο μου, είμαι από τη Λάρισα», θα μπορούσε να λέει στον Πέτρο Τατσόπουλο η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη
Χρησιμοποιώντας σεξιστική γλώσσα, επιχείρησε να απαντήσει στη γλώσσα των χρυσαυγιτών. Τα όσα ακούστηκαν στην Κουμουνδούρου, όταν έγιναν γνωστές οι δηλώσεις του, δεν περιγράφονται. Τα τηλέφωνα έσπασαν και οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τού τηλεφώνησαν ...ήταν στη Βαρκελώνη... για να τον ενημερώσουν. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξεμάνη και με τη βοήθεια του i-pad είδε τις δηλώσεις αλλά και τις αντιδράσεις.
Πολλοί περίμεναν ο κ. Τατσόπουλος να αναδιπλωθεί λέγοντας «γράψτε λάθος». Αντίθετα προτίμησε στο μπαράζ των σχολίων να δώσει τη δική του απάντηση λέγοντας ότι σε μια μακροσκελή συνέντευξη στο περιοδικό Crash απομονώθηκε αυτό το... σχήμα λόγου.
Red Duckling. Πάτησες τα 30 και είσαι ακόμα παρθένα; Φοβάσαι ότι δεν θα γνωρίσεις ποτέ το σεξ; Ελα στην Αθήνα! 50% ποσοστά επιτυχίας...
Red Duckling. Πάτησες τα 30 και είσαι ακόμα παρθένα; Φοβάσαι ότι δεν θα γνωρίσεις ποτέ το σεξ; Ελα στην Αθήνα! 50% ποσοστά επιτυχίας...
«Θα έπρεπε να περιμένω τον κανιβαλισμό. Γηράσκω αεί διδασκόμενος στη χώρα της σοβαροφάνειας και της μοχθηρίας». Ωστόσο, δεν έμεινε εκεί. Πρόσθεσε ακόμη μία πινελιά, δείχνοντας ότι άμα χρειαστεί θα ακολουθήσει την ίδια τακτική.
«Βαράτε, βαράτε... Σας υπόσχομαι εφεξής να μιλάω σαν τον Αβραμόπουλο, υποκριτές του κώλου».
Πυρά και εκ των έσω
Στο σχόλιο του Τατσόπουλου απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επιλέγοντας και αυτός το Twitter για να καυτηριάσει τον συνάδελφό του. «Η δήλωση του Πέτρου Τατσόπουλου ήταν, πιστεύω, πολλαπλό ατόπημα. Αντί να ψάχνει για δικαιολογίες, είναι προτιμότερο να το παραδεχθεί. Ολοι κάνουμε λάθος», έγραψε.
Ο βουλευτής που έγινε ανέκδοτο
Πανικός επικράτησε και στις γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως σε όσες εντρυφούν καθημερινά με αναρτήσεις και σχόλια στο Facebook. Μία από αυτές ανάρτησε το δρομολόγιο του κ. Τατσόπουλου σε πόλεις της Περιφέρειας, ώστε να ενημερωθούν για τους επόμενους σταθμούς του.
Μέσα σε αυτόν τον χαμό, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανάρτησε και το εξής σχόλιο: «Ευτυχώς που η κρίση χτυπάει και τη σεξουαλικότητα, αλλιώς κινδυνεύαμε από ''συντροφικά πυρά''. Λίγη αυτοσυγκράτηση πάντως δεν βλάπτει». Πιο καυστικό ήταν το σχόλιο του Δημήτρη Καραμάνη, ο οποίος έγραψε ότι «αυτό που μας αφορά είναι να μην αφήσουμε ούτε ίχνος ζωής και παρέμβασης σε απόψεις που θεωρούν την ομοφυλοφιλία ασθένεια και την ''αντρίλα'' κριτήριο δύναμης και εξουσίας».
Ο συγγραφέας και νυν βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος φαίνεται πως γνωρίζει καλά τους κανόνες της δημοσιότητας. Ακόμη και αν ο ίδιος δηλώνει πως δεν είναι οπαδός του ορθού λόγου. Στο μικρό, αλλά με πολλά σασπένς, χρονικό διάστημα που είναι βουλευτής έδωσε πολλά δείγματα πως ξέρει να χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα, όταν θέλει να προκαλέσει.
Ο ίδιος χαίρεται για το μεγάλο φαν κλαμπ στο Facebook - είναι εγγεγραμμένοι στη σελίδα του πάνω από 21.050 φίλοι αλλά και εχθροί. Οργισμένος όταν θέλει, καλό παιδί όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις.
Να ένα απόσπασμα από το αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Η καλοσύνη των ξένων»: «Στη Θεσσαλονίκη, στην τηλεοπτική εκπομπή του Σόλωνα Αμπατζή, κόντεψα να έρθω στα χέρια με τον Σουρούνη. Κρίμα. Ο Σόλων διέκοψε αμέσως για διαφημίσεις, πρυτάνευσε η ψυχραιμία στη συνέχεια και χάσαμε μια μοναδική ευκαιρία να εκτοξεύσουμε τις πωλήσεις. Τι τη θέλεις τη ρημάδα την τηλεόραση αν δεν σκοπεύεις να ξεβρακωθείς».
Η κόντρα και τα... γαλλικά με τους χρυσαυγίτες
Πολλοί είπαν ότι έχασε την ψυχραιμία του με τα «γαλλικά» στους βουλευτές της «Χρυσής Αυγής». Κάθε άλλο. Οσοι τον γνωρίζουν καλά, λένε πως ξέρει όταν πρέπει να κρατά σιγόντο και όταν χρειάζεται να μιλά με τη γλώσσα του λιμανιού.
Η κόντρα του με βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχε πολλά επεισόδια. Μέσα από το twitter αλλά και δια ζώσης. Ο χαρακτηρισμός του Ηλία Κασιδιάρη, «Τσατσόπουλος» δεν έμεινε αναπάντητος. Απάντησε πάραυτα: «Εντάξει, Ηλία. Εγώ μπορώ να σου δείξω την ταυτότητα, να δεις ότι δεν με λένε Τσατσόπουλο. Εσύ μπορείς να μου δείξεις την ταυτότητα, να δω ότι σε λένε Μαλ@@@;».
Η αντιπαράθεσή του έξω από το θέατρο Χυτήριο με τον Ηλία Παναγιώταρο μεταφέρθηκε στο τηλεοπτικό στούντιο. Με φράσεις όπως «νταβατζήδες» και πως λειτουργούν με τη λογική της συμμορίας. Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία να εξάψουν τη φαντασία του Πέτρου Τατσόπουλου καθώς άφησαν υπαινιγμούς για την αρρενωπότητά του. Δεν κρατήθηκε και αμέσως ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο face book το εξής: «Καθώς συμπληρώνουμε δύο σχεδόν χρόνια συστηματικής προπαγάνδας των φασιστών ότι είναι ομοφυλόφιλος, αισθάνθηκα ντροπή που δεν είμαι».
Αυτό ήταν η αρχή για έρθει η δήλωσή του για τις γυναίκες, «δένοντας» με τον πλέον σατανικό τρόπο το σκηνικό της δημοσιότητας.
Επιμελής βουλευτής
Συνάδελφοί του βουλευτές, πάντως, που βρέθηκαν μαζί στη ίδια παράταξη λένε πως είναι ένας από τους πιο επιμελής. Δεν χάνει συνεδρίαση της Βουλής, συμμετέχει ενεργά, αν και είναι συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κρύβουν, ωστόσο, ιδιαίτερα οι γυναίκες, ότι θα ήθελαν να χρησιμοποιεί τον νου και το μυαλό του, όχι στα διαδυκτιακά μονοπάτια, αλλά αλλού. Ορισμένες από αυτές, όταν έμαθαν τις δηλώσεις του οργίστηκαν. Σιώπησαν αν και θα έχει ενδιαφέρον όταν από αύριο βρεθούν και πάλι στα έδρανα της Βουλής ή στο καφενείο.
Ο ίδιος πάντως, αν ρωτηθεί, έχει έτοιμη την απάντηση. Την έχει άλλωστε γράψει... για τα μέλη του Κοινοβουλίου, θέλοντας με τον δικό του τρόπο να πριονίσει τον πολιτικά ορθό λόγο: «ο βουλευτής... πρέπει να υπομένει στωικά σαν σάκος του μποξ το χτύπημα και το υβρεολόγιο του κάθε μα@@κα και του κάθε φασίστα, ειδάλλως ο κάθε μα@@@ας και ο κάθε φασίστας θα αρχίσει να ωρύεται ότι ο βουλευτής δεν σέβεται τους ψηφοφόρους του. Καλά, μα@@@ες και φασίστες, δεν το συζητώ. Ψάχνετε, λέμε, για μεγάλα κορόιδα».
«Θα έπρεπε να περιμένω τον κανιβαλισμό. Γηράσκω αεί διδασκόμενος στη χώρα της σοβαροφάνειας και της μοχθηρίας», ήταν η απάντηση του Πέτρου Τατσόπουλου στις αναρτήσεις στα social media.
Παναγιώτης Τσούτσιας
ptsoutsias@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: