Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση φορέων στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας - Λύση στο πρόβλημα στέγασης των σχολείων ειδικής αγωγής στην Κατερίνη

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012  Τοπικά
Στο Γραφείο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννη Καζταρίδη, συναντήθηκαν χθες, μετά από πρόσκλησή του, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο ...
Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπαίδευσης κος Αστέριος Κρίτογλου, οι Διευθυντές των Ειδικών Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της Κατερίνης και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η συνάντηση είχε ως κύριο θέμα το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα ανεξαιρέτως τα σχολεία ειδικής αγωγής στην Κατερίνη.

Το οξύ πρόβλημα, όπως αυτό εκτέθηκε τόσο από τους δυο Διευθυντές Εκπαίδευσης, όσο και από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, χρήζει άμεσης και ρηξικέλευθης λύσης.

Ο κ. Καζταρίδης διαπίστωσε ότι για την επίλυση του προβλήματος διαφαίνονται δυο εναλλακτικές λύσεις, είτε να δρομολογηθεί η σύσταση νέων κτηριακών δομών ειδικής αγωγής, ώστε τα σχολεία αυτά να αποκτήσουν το δικό τους χώρο, είτε να αναδιαμορφωθούν οι υπάρχουσες δομές.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για την επικείμενη στέγαση του ειδικού σχολείου της Α/θμιας Εκπαίδευσης σε νεοαναγειρόμενο κτήριο, ενώ σε ό,τι αφορά στο ΕΕΕΕΚ και στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, πρότεινε να εξετασθεί η προοπτική επέκτασης στο χώρο όπου στεγάζονται ήδη τα σχολεία.

Δεσμεύτηκε ότι ο δήμος Κατερίνης θα μεριμνήσει ώστε να δρομολογηθούν, ειδικά στα σχολεία αυτά, οι απαραίτητες εργασίες για την ομαλή λειτουργία τους.

Την δέσμευση να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης έδωσε και η Αντιπεριφερειάρχης, η οποία εξήρε το ρόλο του θετικού περιβάλλοντος στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Πολύ περισσότερο δε όταν πρόκειται για σχολεία ειδικής αγωγής, η στέγαση και η απρόσκοπτη λειτουργία τους αποτελεί προτεραιότητα για τους τοπικούς φορείς και τόνισε πως κάθε ευδόκιμη λύση θα εξετασθεί με προσοχή.

Η συνάντηση απέδωσε ικανοποιητικά αποτελέσματα και θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος των σχολείων της ειδικής αγωγής στην Πιερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: