Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτυρία με μουσική...

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 Τοπικά

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης
Μουσική διαμαρτυρία για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο τους πραγματοποίησαν, το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Ελευθερίας, μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Κατερίνης, έχοντας στο πλευρό τους γονείς και καθηγητές.
Οι μαθητές με αυτό τον τρόπο θέλησαν να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους, διεκδικώντας τα αυτονόητα για την ύπαρξη του σχολείου τους, το οποίο στεγάζεται σε...
ακατάλληλο κτίριο, με πολλές ελλείψεις σε όλους σχεδόν τους τομείς.

Τα προβλήματα
Η θέρμανση, ο προαύλιος χώρος και φυσικά οι αίθουσες διδασκαλίας, μερικά από τα αιτήματα των 145 μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Κατερίνης, όπως τονίζει ο πρόεδρος του 15μελούς Χρήστος Χανδόλιας, αιτήματα για τα αυτονόητα, που όμως οι μαθητές στερούνται.
Η διαμαρτυρία έγινε στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο από τα Μουσικά Σχολεία με την συμπαράσταση των εκπαιδευτικών και των γονέων.
Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Βασίλης Σάκκουλας επισήμανε ότι τα Μουσικά Σχολεία αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο τεράστιο πρόβλημα σε καθηγητές και υλικοτεχνική υποδομή.
Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, στεγάζεται σε ακατάλληλο και ανεπαρκή κτίριο χωρίς αίθουσα εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη, ούτε και αίθουσα εστιατορίου αφού τα παιδιά μένουν μέχρι το απόγευμα. Επιπλέον δεν υπάρχει επιστάτης ούτε και φύλακας.
«Τα μαθήματα γίνονται σε κοντέινερ τα οποία είναι σε καλή κατάσταση καθώς συντηρούνται» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: