Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου ο φάκελος της υπόθεσης αγοραπωλησίας ακινήτων, στην οποία εμπλέκονται τα ονόματα των Ευ. Μεϊμαράκη, Γ. Βουλγαράκη, Μ. Λιάπη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdDfzWF67X9-DWPRLGYrIgfIsyVCjDbu7AhjwrHD8fVnt5t8y8dSp2PPXDqbs46eagrx6VLOjnZ0OiWd2XgXuGTDwnqs5g0MX5TkQ-fR8vZlEIxWyId7UxMhyk639kfJedAcx0RPVjjyIZ/s640/Untitled.jpg 
Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 
Την επίσπευση των δικαστικών ερευνών και την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης αγοραπωλησίας ακινήτων, ζήτησε χθες ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ενώ στα χέρια της εισαγγελέως....
Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου «περνάει» ο φάκελος της δικογραφίας για την επιχειρηματική αντιδικία, στην οποία εμπλέκονται τρία πολιτικά πρόσωπα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Οι σχετικές καταγγελίες αφορούν τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς της ΝΔ, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη.
Η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται στο ΣΔΟΕ από το 2010 καθώς όλα ξεκίνησαν από την αντιδικία μεταξύ του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού και του επιχειρηματία Γιώργου Ζωγραφάκη με τον επιχειρηματία real estate Γιάννη Καρούζο. Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο Λιβανός εμπλέκει τους πρώην υπουργούς και τον πρόεδρο της Βουλής.
Η δικογραφία, το 2010 ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ προς διερεύνηση όσων αναφέρει ο κτηματομεσίτης, αλλά η έρευνα δεν έχει ακόμα, «ακουμπήσει» στοιχεία επιβαρυντικά για τους τρείς πολιτικούς.
Μετά όμως από τις εξελίξεις αυτές η δικογραφία επιστρέφει στην κ. Παπανδρέου, η οποία άλλωστε ήταν αυτή που είχε αναθέσει την σχετική δικογραφία στο ΣΔΟΕ, ενώ εντός των ημερών θα υποβληθεί και η σχετική αναφορά από το ΣΔΟΕ για όσα στοιχεία εντοπίστηκαν όλο αυτό το διάστημα. Μάλιστα, η κ. Παπανδρέου αναμένεται εντός της βδομάδας να καλέσει ως μάρτυρες τους Λιβανό και Ζωγραφάκη προκειμένου να εξειδικεύσουν όσα έχουν αναφέρει για μαύρο πολιτικό χρήμα.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Μιχ. Ζαφειρόπουλο, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε και ζήτησε την επίσπευση της έρευνας ώστε να μην είναι μετέωρη η σχετική φημολογία, αλλά ούτε και να μείνει κάποια σκιά στην υπόθεση. Ο κ. Μειμαράκης, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν εμφανώς εκνευρισμένος κατά τη διάρκεια της δεκάλεπτης περίπου παραμονής του στο γραφείο του ανωτάτου εισαγγελέα. Από την πλευρά του, ο κ. Τέντες συμφώνησε με το αίτημα Μεϊμαράκη για επίσπευση της υπόθεσης και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η έρευνα.
Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Βουλής εξέδωσε σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία από τον εισαγγελέα Ι. Τέντε ζήτησε «την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου», επισημαίνοντας «τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές σε βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου». Σημειώνει, ακόμη, ο κ. Μειμαράκης ότι «δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας»
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή υπάρχει σε όσα αναφέρονται στο επίμαχο δημοσίευμα και υπογραμμίζει: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: