Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλοί τόνοι και αναμονή στην υπόθεση Μεϊμαράκη Παράλληλα ζητάει άμεση επίλυση με άρση των τυπικών εμποδίων


ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλοί τόνοι και αναμονή στην υπόθεση Μεϊμαράκη
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012
Διακριτικές αποστάσεις και μάλλον χαμηλούς τόνους επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον σχολιασμό της υπόθεσης στην οποία φέρονται εμπλεκόμενοι ο πρόεδρος της ....Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης και οι πρώην υπουργοί κκ. Μ. Λιάπης και Γ. Βουλγαράκης.

Στο πλαίσιο αυτό, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητείται η άρση όλων των τυπικών εμποδίων, που παρακωλύουν την άμεση εκκαθάριση των υποθέσεων, πέραν των όσων έχουν γραφτεί και ακουστεί για τους πρώην υπουργούς και τον σημερινό πρόεδρο της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που έγινε νωρίτερα την Τρίτη μεταξύ του κ. Μεϊμαράκη και τον πρόεδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν σκοπεύει να δώσει διαστάσεις όσο οι λεπτομέρειες της υπόθεσης παραμένουν άγνωστες, ενώ με βάση την ίδια πληροφόρηση προσέθεσε πως θα σεβαστεί τις αποφάσεις του κ. Μεϊμαράκη να ζητήσει αναστολή των αρμοδιοτήτων του έως ότου διερευνηθεί η υπόθεση.

Την ίδια στιγμή πάντως, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνονται, με ιδιαιτέρως προσεκτικές διατυπώσεις, οι πτυχές του θέματος που σχετίζονται με την διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή, για την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει.

Σε μία δήλωση στην οποία κυριάρχησαν οι πολύ χαμηλοί τόνοι, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ν. Βούτσης τόνισε στη Βουλή ότι «τα σύννεφα πυκνώνουν τόσο από την εντεινόμενη οργή των εργαζομένων εν όψει του αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που αναμένεται, όσο και από σειρά υποθέσεων που έρχονται στη δημοσιότητα και είτε αφορούν καταγγελίες που εμπλέκουν και τον Πρόεδρο της Βουλής, είτε αφορούν σε λίστα δεκάδων βουλευτών που εξήγαγαν παράνομα ποσά, η οποία δεν παραδίδεται στη Βουλή ενώ έχει ζητηθεί από μέρους μας, είτε και στην εξαφάνιση δισκέτας με χίλια και πλέον ονόματα που παρέδωσε η κ. Λαγκάρντ προ ενάμισι έτους στο Υπουργείο Οικονομικών και αγνοείται η τύχη της».

Κατόπιν αυτών των επισημάνσεων, ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι «πρέπει να αρθούν όλα τα τυπικά εμπόδια που παρακωλύουν την αναγκαία άμεση εκκαθάριση όλων των υποθέσεων, έτσι ώστε να εξελιχθεί η πραγματική πολιτική και κοινωνική αντιπαράθεση με παράλληλη κάθαρση και να μην χρησιμοποιούνται, ενδεχομένως, αυτές οι υποθέσεις ως "αλεξικέραυνο" απέναντι στην ογκούμενη αντίσταση του λαού».

 
βημα - Κωβαίος Αγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια: