Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Χειροτερεύει η ύφεση φθάνοντας το 6,3%

Σάββατο  08 Σεπτεμβρίου 2012
Σε μεγάλη ύφεση, της τάξης του 6,3%, βρέθηκε και το β΄τρίμηνο εφέτος η ελληνική οικονομία, εξαιτίας της συρρίκνωσης επενδύσεων και κατανάλωσης. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), μετέβαλε, έστω και οριακά, επί τα χείρω τις αρχικές εκτιμήσεις της για μείωση του ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο κατά 6,2%. Ως αποτ..

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΥΣ ΚΟΕΛΙΟΥ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΓΕΝΙΚΑ / Χειροτερεύει η ύφεση φθάνοντας το 6,3% Aναζήτηση βάσει τίτλου
Πηγή:Α.Π.Ε.  Δημιουργία:7/9/2012 1:17 μμ  Τελευταία ενημέρωση:7/9/2012 5:46 μμ 


Σε μεγάλη ύφεση, της τάξης του 6,3%, βρέθηκε και το β΄τρίμηνο εφέτος η ελληνική οικονομία, εξαιτίας της συρρίκνωσης επενδύσεων και κατανάλωσης. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), μετέβαλε, έστω και οριακά, επί τα χείρω τις αρχικές εκτιμήσεις της για μείωση του ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο κατά 6,2%. Ως αποτέλεσμα, μετά και την πτώση του ΑΕΠ κατά 6,5% το α΄ τρίμηνο, η ύφεση στην Ελλάδα το α΄ εξάμηνο να είναι της τάξης του 6,4%.
Διεθνείς οργανισμοί εκτιμούν ότι για το σύνολο του 2012 η μείωση του ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία θα αγγίξει το 7% και η χώρα θα βιώσει το 5ο έτος συνεχούς ύφεσης. Ενώ, θεωρείται δεδομένο ότι οι πρόσθετοι περιορισμοί στα εισοδήματα με το νέο πακέτο των μέτρων, θα επιδεινώσουν την κατάσταση.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι βασικές αιτίες για τη συνεχιζόμενη ύφεση είναι η συρρίκνωση των ακαθάριστων επενδύσεων παγίου κεφαλαίου κατά 19,4%, και η πτώση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών κατά 8% (η συνολική καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 7,2%).

Antenna

Δεν υπάρχουν σχόλια: