Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Παράθυρο επιμήκυνσης - Πολύ θερμά λόγια για την Ελλάδα και τους Έλληνες από τον Πρόεδρο του Γιούρογκρουπ


Πέμπτη 23 Αυγουστου 2012
Με πολύ θερμά λόγια, περισσότερο απ' όσο περίμενε κανείς, για την Ελλάδα και τους Έλληνες μίλησε ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ και...
πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλώντ Γιούνκερ στις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση κράτησε μια ώρα και 45 λεπτά.
Ο κ. Γιούνκερ άφησε να υπονοηθεί ότι είναι υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, είπε ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα, τόνισε ότι η Ελλάδα πάσχει σε επίπεδο αξιοπιστίας και παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει καταβάλλει πολλές προσπάθειες για να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και να φτάσει στην οικονομική εξυγίανση.
Ζήτησε από όσους μιλούν στο εξωτερικό για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, να σταματήσουν να το κάνουν αυτό γιατί εκείνοι είναι που έχουν συμβάλλει αρνητικά στις προσπάθειες της χώρας. Επίσης, παραδέχθηκε ότι συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό για το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους.
Όλες οι δηλώσεις
O κ. Γιούνκερ ήρθε στην Ελλάδα σε μια κρίσιμη στιγμή. Του είπα ότι άλλαξαν πολλά και ότι το επόμενο διάστημα θα αλλάξουν πολλά περισσότερα, είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι έχουμε διευρύνει την ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις επόμενες εβδομάδες θα κλείσουμε το πακέτο των 11,7 δισ.
Πρόσθεσε ότι εξήγησε στον κ. Γιούνκερ τις νέες προσπάθειες να συλλάβουμε την φοροδιαφυγή και να προστατεύσουμε την ασφάλεια των πολιτών αντιμετωπίζοντας και την μάστιγμα της λαθρομετανάστευσης.
Ο κ. Σαμαράς κούνησε για ακόμα μια φορά το δάχτυλο σε εκείνους που με τις δηλώσεις τους δείχνουν την έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: