Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ευκαιρίες για σπουδές στην Κύπρο // Ημερίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012


Οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες για σπουδές στην Κύπρο, παρουσιάστηκαν σε ειδική ημερίδα που έγινε στην πόλη μας, από το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο ...
Λευκωσίας (www.unic.ac.cy).

To εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα που συμπληρώνει φέτος 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις και αποτελεί την κορυφαία εκπαιδευτική επιλογή για χιλιάδες νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη που επιλέγουν την Κύπρο για τις πανεπιστημιακές τους σπουδές.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου και της Ελλάδος και αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ σαν ομοταγές και ισότιμο προς τα ελληνικά ΑΕΙ), προσφέρει δε πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα προπτυχιακού (Bachelor Degree), μεταπτυχιακού (Μaster Degree) και διδακτορικού (Ph.D) επιπέδου.

Σαν ανεξάρτητο εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσφέρει αναγνωρισμένες σπουδές επιπέδου σε 33 ειδικότητες υψηλής ζήτησης (όπως Ιατρός, Αρχιτέκτονας, Νομικός, Φαρμακοποιός, Ψυχολόγος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Μηχανικός Η/Υ, Φυσιοθεραπευτής, Παιδαγωγός, Γυμναστής, Φιλόλογος Αγγλικής, Μουσικός, Χορού κλπ) συνδυάζει την υποδειγματική οργάνωση και συνέπεια με την υψηλή ποιότητα σπουδών, προωθεί την έρευνα και την παραγωγή νέας γνώσης αλλά και το ζητούμενο που είναι σήμερα, η διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει συνάψει 145 συμφωνίες στο πρόγραμμα Erasmus με 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας.

Τα τμήματα Νομικής και Αρχιτεκτονικής έχουν καταστεί από τις δημοφιλέστερες επιλογές για τους φοιτητές από την Ελλάδα, με αντιστοιχία των προγραμμάτων σπουδών τους προς τα ελληνικά πανεπιστήμια και με δικαίωμα εγγραφής των αποφοίτων  πτυχιούχων στον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης που επιθυμούν στην Ελλάδα, αλλά και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος αντίστοιχα.

Ειδικά το Τμήμα της Νομικής είναι το μοναδικό που υπάρχει σε όλη τη Μεσόγειο, το οποίο δίνει την (προαιρετική) παράλληλη δυνατότητα εξειδίκευσης των φοιτητών τόσο στο ελληνικό όσο και στο αγγλοσαξονικό δίκαιο.
     
Με ένα φοιτητικό πληθυσμό προερχόμενο από περισσότερες από 65 χώρες, με τη μεγάλη ποικιλία των ακαδημαϊκών προγραμμάτων, με τη διδασκαλία στην ελληνική αλλά και αγγλική γλώσσα, το Πανεπιστήμιο προσφέρει ένα δυναμικό πολυπολιτισμικό εκπαιδευτικό περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα και συμβάλλει  έτσι στη δημιουργική δραστηριότητα, την ανακάλυψη, τη μάθηση, και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας γενικότερα.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διαθέτει ιδιόκτητα φοιτητικά διαμερίσματα πολύ κοντά στη Πανεπιστημιούπολη για τις ανάγκες στέγασης των σπουδαστών, φοιτητική λέσχη για τη σίτησή τους και αναβαθμίζει συνεχώς τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες του.

Όσοι  ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ελληνική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου www.unic-greece.gr ή να απευθυνθούν στο τηλέφωνο του Γραφείου Ελλάδος 801 1000 709.http://www.olympio-bima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: