Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των τριών αρχηγών "Όχι" σε νέα μέτρα


Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τον στρατηγικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κρίσης έθεσαν επί τάπητος οι τρεις...
αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, στη νέα συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα.
Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός σημαντικού στρατηγικού πλαισίου με στόχο η χώρα να βγει οριστικά από την κρίση τόνισε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ "πρέπει να ανασχέσουμε την ύφεση, να δούμε μέτρα που θα τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη, να προωθήσουμε διαρθρωτικές αλλαγές, να προχωρήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και να πετύχουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή".

Ειδικά όσον αφορά την τελευταία, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τη σημασία συγκρότησης ενός μεσοπρόθεσμου μακροοικονομικού πλαισίου, καθώς "έχουμε ύφεση βαθύτερη από αυτή που είχαν προϋπολογίσει οι εταίροι". Όπως είπε, "οι τρεις πολιτικοί αρχηγού συμφωνούμε και θα γίνουν όλες οι αναγκαίες κινήσεις". Ερωτηθείς δε για μέτρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπήρξε κατηγορηματικός: "κακώς μιλάτε για μέτρα".

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος κατηύθυνε τα βέλη του προς την αντιπολίτευση και ειδικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι "επενδύει στην καταστροφή και το αδιέξοδο, κρατώντας μια μη υπεύθυνη εθνική στάση". Απηύθυνε δε έκκληση για εθνική συσπείρωση γύρω από ένα εθνικό ζήτημα.

"Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε απόλυτα για τον στρατηγικό σχεδιασμό αντιμετώπισης των προβλημάτων", δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με τον οποίο θα υπάρξει και νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως μεταξύ των τριών αρχηγών υπάρχει συμφωνία για την αντιμετώπιση των υποχρεώσεων της χώρας με δεδομένο ότι "μπροστά μας έχουμε μια κοινωνία που δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη", τονίζοντας πως στη συνάντηση "δεν συζητήσαμε για περικοπές ή για τη λήψη μέτρων".

"Εκείνο που μας απασχολεί είναι ο συνολικός σχεδιασμός", συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ που απέρριψε τα περί αδιεξόδου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "το αδιέξοδο το επικαλείται κάποιος, όταν έχει διαφωνήσει. Δεν υπάρχουν διαφωνίες", αφού ισχύει η προγραμματική συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: