Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η Ουγκάντα απαντά στο sms του Ραχόι

Η Ουγκάντα απαντά στο sms του Ραχόι
Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012
Με αρκετές δόσεις ειρωνίας, την δική της απάντηση έδωσε η Ουγκάντα στον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το.. πακέτο διάσωσης των ισπανικών τραπεζώνέστειλε ένα sms στον υπουργοό Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, λέγοντάς του «Να αντισταθείς. είμαστε η τέταρτη δύναμη στην Ευρώπη. Η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα».

Οπως ήταν εύλογο, στο twitter άρχισε καταιγισμός ειρωνικών «τιτιβισμάτων» προς τον Ισπανό πρωθυπουργό. «Εμάς δεν χρειάζεται να μας σώσουν ότι πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από το ΔΝΤ» έγραψε ο Σαντιάγκο Χιμένεθ που εργάζεται στην πρεσβεία της Ουγκάντας στη Μαδρίτη. «Αγαπητέ Ραχόι έχεις δίκιο. Η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα.
«Αγαπητέ Ραχόι έχετε δίκιο. Η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα. Το ΑΕΠ της Ισπανίας είναι αρνητικό, ενώ το ΑΕΠ της Ουγκάντας αυξάνεται με ρυθμό 5,2%» ήταν το μήνυμα που έγραψε ένας άλλος χρήστης του twitter.
«Αλήθεια; Με όλο τον σεβασμό κύριε πρέπει να επισκεφθείτε την Ουγκάντα. Πρέπει να μάθεται ότι έχουμε φύγει από τα προγράμματα στήριξης εδώ και χρόνια έγραψε στο Facebook ο πρέσβης της Ουγκάντας στην Ρουάντα.
Από την πλευρά της, η Καμπάλα κατηγόρησε την Ισπανία ότι υποκρύπτει μία νοοτροπία της αποικιακής εποχής.
Ο Μαριάνο Ραχόι, ωστόσο, δεν απέφυγε τα πυρά και από το εσωτερικό της χώρας του.
«Σαφώς είμαστε σε καλύτερη θέση από την Ουγκάντα. Αλλά αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε τέτοια σχόλια», ανέφερε στο σχόλιό του δημοσιογράφος της εφημερίδας El Mundo που υποστηρίζει το Λαϊκό Κόμμα και έφερε στο φως της δημοσιότητας το περιεχόμενο του sms.ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: