Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΗΛ. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ - Βγήκε από το λαγούμι και προκαλεί

Βγήκε από το λαγούμι και προκαλεί
Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012
Αγνωστη λέξη η µεταµέλεια για τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Απειλεί µε µηνύσεις, µιλάει για «σκηνοθεσία» εις βάρος του και προβαίνει σε υποδείξεις προς τους... δικαστικούς λειτουργούς. Νέες προκλητικές δηλώσεις χθες βράδυ στα Ανω Λιόσια από τον ίδιο και τον οµοϊδεάτη του Παναγιώταρο, που αποχαιρέτησε τους συγκεντρωµένους λέγοντας: «Καλή ψήφο και καλές µπάτσες»

Βγήκε από το λαγούμι και προκαλεί
Αµετανόητος, προκλητικός και ειρωνικός εµφανίστηκε τελικά ο... εξαφανισµένος Ηλίας Κασιδιάρης, λίγες ώρες µετά την παρέλευση του αυτοφώρου, ζητώντας και τα... ρέστα για την επίθεσή του κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου!
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε πάλι τις εµφανίσεις σε εγκαίνια γραφείων στην Αττική, ενώ µε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στην επίσηµη ιστοσελίδα της οργάνωσης, αλλά και στην οµάδα υποστήριξής του στο facebook, φρόντισε να εκδηλώσει τις προθέσεις του, απειλώντας µε µηνύσεις και προβαίνοντας σε υποδείξεις προς τη Δικαιοσύνη!
Η διαδικασία του αυτοφώρου, µετά τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του Κασιδιάρη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, παρήλθε το βράδυ του Σαββάτου. Κατά τη διάρκεια των 48 ωρών και παρά τις αναζητήσεις της ΕΛ.ΑΣ., παρέµενε άφαντος. Μόνο όταν το αυτόφωρο έληξε, το «νούµερο 2» της οργάνωσης «κυκλοφόρησε» ξανά στα στέκια της Χρυσής Αυγής.
Ως πολιτικός με ομάδα και όχι με το προσωπικό του προφίλ, το οποίο κατάργησε, επανήλθε στο facebook ο Ηλίας Κασιδιάρης. Παρά την κατακραυγή για τη βίαιη συμπεριφορά του, υπάρχουν αναρτήσεις που εξυμνο
Ως πολιτικός με ομάδα και όχι με το προσωπικό του προφίλ, το οποίο κατάργησε, επανήλθε στο facebook ο Ηλίας Κασιδιάρης. Παρά την κατακραυγή για τη βίαιη συμπεριφορά του, υπάρχουν αναρτήσεις που εξυμνούν την επίθεση σε βάρος των δύο γυναικών
Στην ανακοίνωσή του δίνει τη δική του εκδοχή για όσα διαδραµατίστηκαν την περασµένη Πέµπτη στο τηλεοπτικό πλατό, υποστηρίζοντας ότι «τα γεγονότα είχαν σκηνοθετηθεί µε µοναδικό στόχο την πρόκληση µίας ακραίας εκ µέρους µου αντίδρασης. Λυπούµαι προσωπικώς που -χωρίς τη θέλησή µου- ενεπλάκην σε µία υπόθεση αποπροσανατολισµού της κοινής γνώµης, που βασικό σκοπό είχε να πλήξει πολιτικά τη Χρυσή Αυγή», σηµειώνει.
Και συνεχίζει: «Με εξέπληξε η άµεση ευαισθητοποίηση συγκεκριµένων δικαστικών λειτουργών σε τηλεοπτικό χρόνο, αλλά και η µαζική κινητοποίηση των αστυνοµικών Αρχών, την πολυτέλεια παρέµβασης των οποίων καθηµερινώς στερούνται οι Ελληνες πολίτες. Δεν µε εξέπληξε η προκλητική συµπεριφορά συγκεκριµένων µεγαλοδηµοσιογράφων και εκδοτών, οι οποίοι δεν δίστασαν να απαιτήσουν και να προαναγγείλουν την όποια δίωξή µου, πριν ακόµα αυτή αποφασισθεί από τα αρµόδια όργανα».
Την αυτεπάγγελτη δίωξη για την επίθεση κατά της Λ. Κανέλλη, αλλά και τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η Ρ. Δούρου θα αντιμετωπίσει ο Ηλ. Κασιδιάρης
Την αυτεπάγγελτη δίωξη για την επίθεση κατά της Λ. Κανέλλη, αλλά και τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η Ρ. Δούρου θα αντιμετωπίσει ο Ηλ. Κασιδιάρης


Ο εκπρόσωπος Τύπου της ακροδεξιάς φιλοναζιστικής οργάνωσης προβαίνει και σε... υποδείξεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς!
«Η Δικαιοσύνη πρέπει και οφείλει να παραµένει νηφάλια, µακριά από εντολείς και εντολοδόχους, ξένη από συµφέροντα και πολιτικές σκοπιµότητες. Επέλεξα να παραµείνω σιωπηρός για 48 ώρες, καθώς δεν ήθελα να δώσω την ευχαρίστηση στα κανάλια να µε διαποµπεύσουν εκ νέου, παρουσιάζοντας την εικόνα της µεταφοράς µου, µε χειροπέδες, στον εισαγγελέα. Θα µεταβώ άµεσα στην Εισαγγελία αυτοπροσώπως, για να µηνύσω τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς όσων παρανόµων πράξεων τελέστηκαν εις βάρος µου το τελευταίο διήµερο».
Και καταλήγει: «Υπεράνω όλων όµως επαφίεµαι στην αδιάψευστη κρίση του Ελληνικού Λαού. Ενός λαού, που αδιαφορώντας για τη βρόµικη προπαγάνδα ολόκληρου του συστήµατος, στέκεται πλέον ακόµα πιο µαζικά στο πλευρό των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής».
Χθες το βράδυ, ο Κασιδιάρης συνέχισε τις προκλήσεις από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Ανω Λιόσια που εγκαινίασε.
ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
«Πήραν την απάντησή τους από τα ποσοστά µας στο Δίστοµο και τα Καλάβρυτα όσοι έλεγαν για µας...». Τάδε έφη ο Ηλίας Κασιδιάρης χθες στα Ανω Λιόσια, ανήµερα της 68ης επετείου της σφαγής στο Δίστοµο από τους ναζί. Αναφερόµενος στο περιστατικό είπε πως «και άλλοι να παίρνουν τώρα σειρά», ενώ επανέλαβε ότι θα καταθέσει µήνυση εναντίον των Λ. Κανέλλη και Ρ. Δούρου.
Προκλητικός ήταν και ο έτερος υποψήφιος, Ηλίας Παναγιώταρος, που ήταν επίσης οµιλητής στα εγκαίνια του προεκλογικού περιπτέρου της Χρυσής Αυγής στα Α. Λιόσια. «Την Κυριακή καλή ψήφο και καλές µπάτσες», προέτρεψε ο υποψήφιος τους συγκεντρωµένους.
Την ίδια περίπου ώρα, στην προεκλογική οµιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Θεσσαλονίκη, οι συγκεντρωµένοι... αποθέωναν τον... Κασιδιάρη, φωνάζοντας συνθήµατα κατά του Προέδρου της Δηµοκρατίας και του πολιτικού κόσµου. Κατά τα λοιπά, ο Μιχαλολιάκος επιφύλασσε προσβλητικούς χαρακτηρισµούς τόσο για τη Λ. Κανέλλη όσο και για τους Α. Σαµαρά, Γ. Καρατζαφέρη, Φ. Κουβέλη και τον δήµαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
ΤΡΕΙΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ
Ανοιχτοί λογαριασμοί με τη Δικαιοσύνη
Τρία μέτωπα έχει ανοίξει με τη Δικαιοσύνη ο εκπρόσωπος Τύπου της «Χρυσής Αυγής» Ηλίας Κασιδιάρης.
Ο δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης μετά τον αρχηγό της «Χρυσής Αυγής», Νίκο Μιχαλολιάκο, μπορεί να απέφυγε τη σύλληψη και τις συνέπειες του αυτοφώρου, για τη βίαιη συμπεριφορά του στο στούντιο, ωστόσο δεν μπορεί να ξεφύγει από τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς η Δικαιοσύνη -μέχρι να κριθεί εάν θα παραμείνει βουλευτής ή όχι- θα συνεχίσει να κινεί τις δύο δικογραφίες, που σχηματίστηκαν εναντίον του: Η πρώτη αφορά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας για την επίθεση κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη και η δεύτερη τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου.
Επιπλέον, σήμερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, καθώς δικάζεται κατηγορούμενος για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Για την υπόθεση της επίθεσης στη Λιάνα Κανέλλη, στην οποία ο εκπρόσωπος Τύπου του ακροδεξιού κόμματος ήταν καταζητούμενος, η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Στη συνέχεια ενδέχεται να κληθεί ως κατηγορούμενος σε Τριμελές Πλημμελειοδικείο, σε ημερομηνία που θα προσδιοριστεί από την Εισαγγελία.
Εξηγήσεις, ως ύποπτος για το αδίκημα της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, αναμένεται επίσης να κληθεί να δώσει ο Ηλίας Κασιδιάρης στην πταισματοδίκη, η οποία χρεώθηκε τη μήνυση που υπέβαλε η Ρένα Δούρου, μετά το ποτήρι με το νερό που έριξε στο πρόσωπό της το στέλεχος της «Χρυσής Αυγής».
Αφού ολοκληρωθεί η προανάκριση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα κρίνει εάν θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του Κασιδιάρη, προκειμένου στη συνέχεια να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.
ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ
Δικάζεται σήμερα για κακουργήματα
Η υπόθεση, για την οποία αναμένεται να δικαστεί σήμερα στο Τριμελές Εφετείο με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος ο Ηλίας Κασιδιάρης, αφορά την εμπλοκή του σε επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου εναντίον του τότε μεταπτυχιακού φοιτητή και σημερινού καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κωνσταντίνου Διαλυνά, τον οποίον είχε τραυματίσει ομάδα νεαρών χτυπώντας τον με μαχαίρι και κλομπ, λίγες μέρες πριν από τη γιορτή νεολαίας της «Χρυσής Αυγής» τον Οκτώβριο του 2007.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, πέντε άτομα τον πλησίασαν την ώρα που επιβιβαζόταν στη μηχανή του και άρχισαν να τον ρωτούν αν είναι αναρχικός, πιθανότατα λόγω του παρουσιαστικού του. Χωρίς να περιμένουν απάντηση, άρχισαν να τον χτυπούν. Αφού τον έδειραν με μανία, τον μαχαίρωσαν στον μηρό και του έκλεψαν την ταυτότητά του. Λίγο πριν φύγουν με το αυτοκίνητό τους από το σημείο, πέταξαν «τρικάκια» με συνθήματα της «Χρυσής Αυγής»...
Ο τραυματισμένος νεαρός πρόλαβε να δει μόνο τον έναν από τους θύτες του...
Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες, που βρέθηκαν κοντά στην επίθεση, πρόλαβαν να σημειώσουν τον αριθμό του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.
Από τα στοιχεία φάνηκε πως το αυτοκίνητο είχε νοικιαστεί από τον σημερινό εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής και κατηγορούμενο Ηλία Κασιδιάρη.
Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό.ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: