Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Θανάσης Παπαγεωργίου: «Δεν υπάρχει περιθώριο για χαμένη δημοκρατική ψήφο».Ανοιχτή επιστολή στους πολίτες της Πιερίας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEht_otiiQhCR0rAFRXfBgrDCNIDnSneFhm1p_Qdako4X5iGAV0AuNrsF8rpiwESOnny063gxk9oB1ottz_qBqf2fBRUmx_jQTFNlhV31R1WEsNV_GU3374I4seG4tQzHdct5kGiguYjKF0/s1600/__1_~3.JPG 

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012
Φίλες και φίλοι,
Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, η χώρα σύρεται εκ νέου στις κάλπες, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.
Μετά από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, παρά τις προσπάθειές μας, παρά την υπεύθυνη στάση και...
πρόταση του ΠΑΣΟΚ, δεν κατέστη δυνατή η συγκρότηση κυβέρνησης. Κυριάρχησαν προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, μικροκομματικές σκοπιμότητες και συμφέροντα.
Το χειρότερο, ωστόσο, είναι ότι οι υπεύθυνοι για την παρατεταμένη ακυβερνησία δε φαίνεται να έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στη χώρα και τους πολίτες.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αδυνατεί, ακόμα και τώρα, να ξεπεράσει τον πολύμορφο κακό εαυτό της. Ακολουθεί δρόμους που ανήκουν στο χθες, δημαγωγεί εξαγγέλλοντας παροχές, δεν λέει την αλήθεια για την κατάσταση της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί, με βεβαιότητα, σε αγνώστων συνεπειών απομόνωση. Με όσα αντιφατικά εξαγγέλλει καθημερινά οδηγεί τη χώρα εκτός διεθνούς οικονομικού συστήματος, εκτός της Ευρωζώνης και του ευρώ.

Αυτές τις δύσκολες ώρες, που ο λαϊκισμός, η ανευθυνότητα και το ρίσκο αποτελούν επικίνδυνες προεκλογικές «συνιστώσες», το ΠΑΣΟΚ αντιπαραβάλλει σύνεση, συνέπεια, υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Στην μέχρι τώρα πορεία έγιναν πολλά λάθη. Έγινε όμως, και ειλικρινής αυτοκριτική.
Δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει πως η Δημοκρατική Παράταξη, υπέταξε το κομματικό συμφέρον στο εθνικό και φορτώθηκε ένα βάρος που δεν της αναλογεί ιστορικά. Μπήκε στη φωτιά, αποδεικνύοντας ότι ήταν και παραμένει δύναμη ευθύνης. Δύναμη υπευθυνότητας.
Αυτή την υπευθυνότητα χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα. Με Εθνική Στρατηγική και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό. Για να υπάρξει, πράγματι, θαρραλέα αναθεώρηση των αρνητικών μέτρων του μνημονίου και για να μείνει ταυτόχρονα στο ευρώ.

Φίλες και φίλοι,
Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα, για την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη που όλοι δώσαμε ένα κομμάτι της ζωής μας.
Απευθύνομαι, με ειλικρίνεια, σε όλους και όλες εσάς που μας συνδέουν κοινές αρχές και αξίες.
Σε εσάς που μας ενώνουν πολιτικοί δεσμοί και μας υπαγορεύουν να πορευτούμε και τώρα μαζί…
Για να δικαιωθούν οι δοκιμασίες και οι θυσίες.
Για να στηρίξουμε την εργασία και το εισόδημα του Έλληνα πολίτη.
Για να υποστηρίξουμε τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματική πρωτοβουλία.
Για να προωθήσουμε την τουριστική μας ανάπτυξη και τη γεωργική μας παραγωγή.
Για να διεκδικήσουμε μια δυναμική Πιερία μέσα σε μια αξιόπιστη ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Χρέος μας αυτή τη φορά είναι να μη λυγίσουμε στα δύσκολα. Να μην παρασυρθούμε. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να μην αφήσουμε τη χώρα να καταστραφεί από ανεύθυνους πειραματισμούς. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος για χάσιμο, ούτε περιθώριο για χαμένη δημοκρατική ψήφο.

Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η ψήφος μας είναι ψήφος ευθύνης.
Δεν ψηφίζουμε ακούγοντας κι ακολουθώντας τις συντηρητικές παλαιοκομματικές σειρήνες που φόρεσαν στολές πυροσβέστη για να σβήσουν τη φωτιά που οι ίδιοι άναψαν με την αναποφασιστικότητά τους και την εμμονή τους για εκλογές.
Δεν ψηφίζουμε τις «συνιστώσες» που συγκεντρώνουν τους συντελεστές του πολιτικού κατεστημένου οι οποίοι σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν προσφέρουν κάθε είδους παροχών, εκποιούν όσο – όσο οράματα και ελπίδες πολλών γενεών για μια “αριστερή” διακυβέρνηση. 

Τώρα ψηφίζουμε για την Ελλάδα, για την Πιερία
Για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα, να ξανασυνθέσουμε το όραμα και τα όνειρα της νέας γενιάς
Για να έχει η Πιερία στην επόμενη Βουλή εκπρόσωπο από την Δημοκρατική Παράταξη
Τώρα ψηφίζουμε ασφαλώς ΠΑΣΟΚ.

                                                                                      Θανάσης Παπαγεωργίου
                                                                                      Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: