Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Βηματοδότης: επιτέλους ο Κοινωνικός Σύνδεσμος στην εξουσία

 Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012
Δραστήριο μέλος του Κοινωνικού Συνδέσμου είναι νέος «τσάρος» της Οικονομίας κ. Ι. Στουρνάρας, ενός πολιτικού φορέα, που δεν πήρε μέρος στις εκλογές, δεν είχε ποτέ μεταλλαχθεί σε κόμμα και ιδρύθηκε πριν από... μερικούς μήνες με πρωτοβουλία των κκ. Γ. Φλωρίδη, Ι. Στουρνάρα και Απ. Δοξιάδη. Και όμως κατάφερε ένα από τα πλέον σημαίνοντα στελέχη του να τοποθετηθεί (από τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά) στην πιο σημαντική, νευραλγική κυβερνητική θέση , αυτή του υπουργού Οικονομικών.

***
Ο κ. Στουρνάρας, αποδέχτηκε την πρόσκληση του Πρωθυπουργού να αναλάβει υπουργός Οικονομικών, την ώρα που παρουσίαζε ένα βιβλίο και είπε αμέσως το «ναι». Με το που είπε «ναι» ο κ. Στουρνάρας, ένα άλλο παλαιό στέλεχος του ΠαΣοΚ (από το Παρίσι όπου βρισκόταν) πανηγύρισε. Ήταν ο μακροβιότερος «τσάρος» της Οικονομίας κ. Ι. Παπαντωνίου, που είχε ως συνεργάτη για αρκετά χρόνια τον κ. Στουρνάρα. Τον γνώρισε όταν ήταν φαντάρος (απόφοιτο του Οξφορντ) και του είπε αμέσως να συνεργασθούν.

***
Άλλωστε, ο κ. Παπαντωνίου, είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος, γιατί, όπως είπε σε συνεργάτη μου, με τρεις που είχε συνεργασθεί όταν ήταν υφυπουργός και εν συνεχεία υπουργός (τότε) Εθνικής Οικονομίας, έγινε ο ένας (ο κ. Λ. Παπαδήμος) Πρωθυπουργός, ο άλλος προτάθηκε ( ο κ. Β. Ράπανος ) για υπουργός Οικονομικών και ο τρίτος ο κ. Στουρνάρας τοποθετήθηκε «τσάρος» της Οικονομίας. Για την ιστορία, σας αποκαλύπτω ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στον έναν μήνα που ο κ. Στουρνάρας ήταν υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης, έκλεισε περισσότερες από 550 υποθέσεις του υπουργείου αθόρυβα.

***
Το Spiegel έγραψε μεταξύ άλλων για τον κ. Ι. Στουρνάρα: «Η υπερχρεωμένη Ελλάδα έχει νέο υπουργό Οικονομικών. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, διόρισε νέο υπουργό Οικονομικών. Είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ονομάζεται Γιάννης Στουρνάρας. Η συνέπειά του είναι αξιοσημείωτη σύμφωνα με τα ελληνικά Μέσα ενημέρωσης...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: