Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την ανέγερση του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας από την Π.Ε.Πιερίας

 

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Για ένα σχολείο πρότυπο που θα καλύψει τις αυξημένες σημερινές ανάγκες της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, μίλησε η Σοφία Μαυρίδου που.. επισκέφθηκε το έργο
Επιτόπιο έλεγχο στο χώρο ανέγερσης του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, προκειμένου να ελέγξει την πορεία του έργου που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.
Το έργο που εντάσσεται στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη 2007-2013» προϋπολογισμού  5.350.000 ευρώ,  βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ  ήδη έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός (σκυροδέματα  και μεταλλικές κατασκευές του  κυριου συγκροτήματος)  και η περίφραξη του έργου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε.Πιερίας, Δημήτρη Τσιμήτρη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής  Ενότητας Πιερίας, Χρήστο Συγκερίδη, τον   Προϊστάμενο   του Τμήματος Δομών- Περιβάλλοντος   της  Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δημήτρη Λαφαζάνη, τους επιβλέποντες μηχανικούς του τμήματος Δομών- Περιβάλλοντος   της  Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Ιωάννη Στεργιούλα και Μαριέτα Σπηλιοπούλου και τον Ειδικό Συνεργάτη  της Π.Ε.Πιερίας, Αθανάσιο Μπαρμπαγεωργόπουλο επισκέφθηκε το σχολείο και ενημερώθηκε τόσο για την πορεία του έργου όσο και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του.

Το έργο με ημερομηνία έναρξης  7/10/ 2011 και με προθεσμία περαίωσης 26/9/2013  διαθέτει όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την
διασφάλιση των κατάλληλων και απαραίτητων υποδομών  διδασκαλίας.

Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρισε το  έργο  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, που τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας επενδύει στην παιδεία και στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της περιοχής. « Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα παραδώσει στο Δήμο Δίου-Ολύμπου ένα σχολείο πρότυπο, ένα σχολείο σύγχρονο  που θα καλύψει τις αυξημένες  σημερινές ανάγκες της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας», δήλωσε η Σοφία Μαυρίδου.  

Η Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόοδο των εργασιών και ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν στη διαδικασία της έγκαιρης αποπεράτωσης  και παράδοσης του έργου.

Το διδακτήριο του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας  δυναμικότητας στέγασης  270 μαθητών  είναι ένα  διώροφο κτίσμα με υπόγειο, όπου θα περιλαμβάνονται  λεβητοστάσιο, αποθήκη καυσίμων και μηχανοστάσιο.

Το σχολείο  δομείται σε 2.599,11 τμ  ( και   υπόγειο  155,59  τμ),  αναπτύσσεται σε 9613,61 τμ σε οικόπεδο έκτασης 15.000 τμ. Το υπόλοιπο οικόπεδο  περιφράσσεται για μελλοντική χρήση.

Συγκεκριμένα, στο  ισόγειο του διδακτηρίου προβλέπονται  5  αίθουσες διδασκαλίας  των 45,00  τμ ,  2 αίθουσες διδασκαλίας   των 30,00 τμ ,  1  αίθουσα φυσικών επιστημών,  κυλικείο,  βιβλιοθήκη,  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με αποδυτήρια , σκηνή ,αποθήκη σκηνής και αποθήκη  οργάνων γυμναστικής,  γενική αποθήκη, γενικό αρχείο,  χώρος  φύλακα, χώρος  μαθητικών κοινοτήτων,  WC   αγοριών , WC κοριτσιών και WC ΑΜΕΑ.

Παράλληλα, στον όροφο του διδακτηρίου θα υπάρχουν  2 αίθουσες πληροφορικής   των 45 τμ,  4 αίθουσες  διδασκαλίας   των 45 τμ ,  2 αίθουσες ξένων γλωσσών   των 30 τμ,  1 αίθουσα αισθητικής  αγωγής,  1 αίθουσα διδασκαλίας  των 30 τμ,  WC ορόφου για τους μαθητές, ο χώρος της  Γραμματείας, ο χώρος  του Διευθυντή,  2 χώροι  Υποδιευθυντών, αποθήκη σχολικών βιβλίων,   γραφείο συζήτησης και αίθουσα διδασκόντων.                                                                                                                               

Πέραν των απαιτούμενων οικοδομικών εργασιών, προβλέπονται ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες καθώς  και εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, ο οποίος συνοπτικά περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ με κεκρκίδες , γήπεδο βόλεϊ,   χώρους πρασίνου, ανοικτό στέγαστρο γυμναστικής 200  τμ   και στέγαστρο μοτοποδηλάτων. Επίσης,   προβλέπονται αρχαιολογικές εργασίες, εργασίες συνδέσεων με το δίκτυο της ΔΕΗ καθώς και  εργασίες συνδέσεων με το δίκτυο του ΟΤΕ.  






http://neaolympos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_27.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: