Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

'Ετοιμος για όλα ο Βενιζέλος - Πως θα απελευθερωθεί από τα "καπετανάτα"

http://www.newsit.gr/files/Image/2012/06/19/resized/1807202_476_355.jpg 


Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ανακουφισμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς απεφεύχθησαν τα χειρότερα και το κόμμα κατάφερε κάτω .. από συνθήκες έντονης πόλωσης να αντέξει αριθμητικά και πολιτικά.

Αν είχαν επιβεβαιωθεί ορισμένες δημοσκοπήσεις λίγων 24ωρων πριν από τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να είχε μονοψήφιο ποσοστό, ωστόσο διαψεύσθηκαν, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να νοιώθει δικαιωμένος για την προεκλογική του εκστρατεία από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ έδειξε χαρακτήρα και δεν κατέρρευσε.

Τι σημαίνουν όλα αυτα σε εσωκομματικό επίπεδο:

1. Ο κ. Βενιζέλος απελευθερωμένος από το άγχος των εκλογικών αναμετρήσεων μπορεί να αφοσιωθεί πάραυτα στο σχέδιο του για την αναγέννηση του κόμματος και της παράταξης


2. Το σχέδιο αυτό θα παρουσιάσει στην πρωτη συνεδρίαση της Κ.Ο. την Τετάρτη, αν και είναι άγνωστο αν θα μπει και σε επιμέρους πτυχές του σχεδίου που ξεκινούν από το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος και συμβόλων μέχρι πιο σοβαρά ιδεολογικοπολιτκά ζητήματα ή θα αρκεστεί μόνο στο περίγραμμα των αλλαγών που σκοπεύει να προχωρήσει


3. Την ανακοίνωση διεξαγωγής του Συνεδρίου, κάτα πάσα πιθανότητα τον Σεπτέμβριο όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις


4. Την απομάκρυνση με ευγενικό τρόπο ή όχι της «παλαιάς φρουράς» από το κόμμα στο όνομα της ανανέωσης και ιδίως το κόψιμο του ομφάλιου λώρου με το παρελθόν, είτε αυτό είναι «παπανδρεϊκο» είτε «σημιτικό».


5. Τον διεθνή έλεγχο στα οικονομικά του κόμματος με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την περίοδο Παπανδρέου


Μέχρι στιγμής ο κ. Βενιζέλος έχει το πάνω χέρι στις εξελίξεις και δεν φαίνεται κάποιο άλλο στέλεχος ικανό να τον αμφισβητήσει ανοιχτά θέτοντας θέμα ηγεσίας.


Βέβαια στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Κώστας Σκανδαλίδης και η Αννα Διαμαντοπούλου «παίζουν» το δικό τους παχνίδι εντός και εκτός της λεγόμενης «ηγετικής ομάδας» Βενιζέλου, ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με όποιον επιχειρήσει να τον αμφισβητήσει


«Θα ήταν γελοίο να εμφανιστεί τώρα κάποιος ενώ δε ήταν παρών στις εσωκομματκές εκλογές της 17ης Μαρτίου» είχε πει χαρακτηριστικά στην τελευταία διακαναλική συνέντευξη πριν από τις εκλογες, ενώ σε όλες τς συγκεντρώσεις όταν έλεγε ότι κανένα επώνυμο στέλεχος δεν θα μετεχει σε κυβέρνηση συνεργασίας αποθεωνόταν από την κομματική και εκλογική βάση.


Με το όπλο αυτό στα χέρια του, αλλά και την αναγνώριση ότι κάτι κινείται στο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι τυχαίο λένε κάποιοι ότι σε αυτή την κρίσιμη φάση για τη χώρα ο κ. Βενιζέλος έχει συστήσει μια «ομάδα» κορυφαίων στελεχών με τα οποία συζητά τα πάντα για τς εξελίξεις, εν αντιθέσει με τη προηγούμενη «κλειστή» περίοδο Παπανδρέου.


Υπάρχει όμως και αντίλογος καθώς στελέχη λένε ότι ο κ. Βενζέλος είναι «όμηρος» των «καπετανάτων» στο κόμμα, ενώ παράλληλα έχει εξοστρακίσει στελέχη όπως ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Μιχάλης Καρχιμάκης κ.α. προεκιμένου να «καθαρίσει» το κόμμα από τα «βαρίδια» του παρελθόντος. 
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: