Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Με… στόχο την πρόληψη

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

  Με… στόχο την πρόληψη
Λίστα αναμονής για υπέρηχο και μαστογράφο στο νοσοκομείο της Κατερίνης
Με σκοπό την ευαισθητοποίηση του ...
κοινού για τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, το Ιατρείο Μαστού του νοσοκομείου Κατερίνης πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Εταιρείας για τον καρκίνο με θέμα “Γίνε Οικοδέσποινα με Στόχο”.

Όπως τόνισε η διευθύντρια της Γενικής Χειρουργικής και υπεύθυνη του Ιατρείου Μαστού κ. Δήμητρα Μανωλακάκη, αποστολή της Πανελλήνιας Εταιρείας Πρόληψης για τον Καρκίνο “Στόχος-Πρόληψη” είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του ελληνικού κοινού για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.
Πρόκεται, όπως είπε, για μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2008.
Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης, όπως είναι η βασική καμπάνια “ Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους”, εντάσσονται και τα “Περίπτερα Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης” τα οποία, ανέφερε η κ. Μανωλακάκη, ταξιδεύουν σε πολλά σημεία της χώρας και σε συνεργασία με Πανεπιστημιακές Ογκολογικές και Χειρουργικές Κλινικές, έχουν εξετάσει δωρεάν, μέχρι σήμερα, πάνω από 6 χιλιάδες γυναίκες. Επόμενος στόχος, είναι η δημιουργία η δημιουργία του Κέντρου Προληπτικού Ελέγχου “Στόχος” στο οποίο θα παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης και ενημέρωσης, έγκαιρης διάγνωσης και παραπομπής στο σύστημα υγείας για περαιτέρω θεραπεία.
Η υπεύθυνη του Ιατρείου Μαστού αναφέρθηκε επίσης στην τελευταία καμπάνια ενημέρωσης με τίτλο “Γίνε Οικοδέσποινα με στόχο” που έχει σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων που θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων της Εταιρείας.

Τα νούμερα αποκαλύπτουν
την αναγκαιότητα του Ιατρείου Μαστού

Ενδεικτικά της αναγκαιότητας λειτουργίας του Ιατρείου Μαστού είναι τα στοιχεία που ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Αστέριος Φαρμάκης. Όπως είπε, ήδη έχουν εξεταστεί 150 γυναίκες ενώ τα ραντεβού για το μαστογράφο είναι κλεισμένα μέχρι και το τέλος του έτους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι διαθέσιμα ραντεβού για τον υπέρηχο υπάρχουν από το Σεπτέμβριο και μετά.
Για την αναγκαιότητα της πρόληψης μίλησε και η κ. Βασιλική Καραδήμου, Επιμελήτρια Β’ και υπεύθυνη του μαστογράφου και του υπέρηχου πρόσθέτοντας παράλληλα ότι ραντεβού στο νοσοκομείου της Κατερίνης, για εξετάσεις μαστού, κλείνουν και γυναίκες εκτός Πιερίας.
Στην εκδήλωση το “παρών” έδωσαν, μεταξύ άλλων,  το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου,  γυναίκες-μέλη της ομάδας πρωτοβουλιας για τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Μαστού και η πρώην βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Μαρία Μίχου.από  ΕΠΤΑ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: