Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Νο 2 ο Κώστας Σκανδαλίδης στο ΠΑΣΟΚ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgE6qtHu1KwAgPFe8gHoK_hsxWmVoCaK477mh47Anxgyr8aqEJdtrgxxVcp1nE0bjYl4AI3Fh-pKaHmlmuTFH05QJ-B_iPXjs2dUeuZj_QchK1pPJpyE10hEuLjrCz6ayLW8rJK__7Uxe_W/s1600/%CE%A3%CE%9A%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%91%CE%9B%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3+%CE%9A%CE%A9%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3.jpg 


Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 

«Η μάχη τώρα ξεκίνησε». Με αυτό τον δεικτικό τρόπο χαρακτήρισε παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ την.. επόμενη ημέρα του Κινήματος, που πολυτραυματισμένο θα στηρίξει την κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά θα εισέλθει σε βαθιά κρίση, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί στο συνέδριο του κόμματος στις 3 Σεπτεμβρίου.


Από την μία πλευρά είναι ο Βενιζέλος και από την άλλη ο συνασπισμός Λοβέρδου-Χρυσοχοΐδη. Αυτό φάνηκε και στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την οποία δεν την ελέγχει πλήρως ο αρχηγός του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος. Μάλιστα όπως αναφέρουν παρατηρητές, η συνεδρίαση αυτή ήταν ένα δείγμα ότι οι δύο πρώην υπουργοί που «καίγονται» για υπουργικό θώκο έχουν την συμπαράσταση τόσο του πρώην αρχηγού τους, Γ. Παπανδρέου, πολλών εκ των φυντανιών του παπανδρεϊσμού, αλλά και παλιότερα στελέχη όπως ο Κακλαμάνης και ο Κρεμαστινός.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η πλευρά Βενιζέλου βάζει σε λειτουργία το plan B. Ποιο είναι αυτό; Μα η στήριξη του αρχηγού από παραδοσιακά στελέχη, τα οποία έχουν τον τρόπο να πείσουν τη βάση, ότι πρέπει να στηριχτεί πάση θυσία ο νεοεκλεγείς αρχηγός.

Έτσι στο προσκήνιο επανέρχονται τρία ονόματα. Το ένα είναι του Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος μετέχει στην ειδική ομάδα διαπραγμάτευσης μεταξύ των κυβερνητικών εταιρών. Ο Σκανδαλίδης θα αναλάβει να σπάσει το μέτωπο που φαίνεται πως συγκροτούν οι Λοβέρδος-Χρυσοχοΐδης. Η Φ. Γεννηματά θα ενεργοποιήσει την ομάδα των γεννηματικών, ενώ το τρίτο όνομα είναι έκπληξη και είναι του Παναγιωτακόπουλου. Ο εκφραστής του λεγόμενου αριστερού ρεύματος έχει άριστες σχέσεις με πολλά μικρομεσαία στελέχη και έχει καταφερθεί ανοικτά κατά της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, αλλά η μέση λύση που αποφασίστηκε μπορεί να τον κινητοποιήσει.

Αναμφίβολα από τις εξελίξεις που είναι ραγδαίες στο ΠΑΣΟΚ πέραν των νεαρών υποστηρικτών του Βενιζέλου θεωρείται βέβαιο, ότι δικαιωματικά ο Κώστας Σκανδαλίδης απέκτησε τα γαλόνια για τη θέση του Νο 2 του κόμματος. Κάτι που και ο ίδιος ήθελε, όταν συναποφάσισαν με τον Βενιζέλο για να συνεργαστούν πριν από μήνες, ενώ η ενεργοποίησή του ικανοποιεί και ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που είχαν αποστασιοποιηθεί.

Όπως γίνεται αντιληπτό εάν η νέα ηγετική ομάδα, που φαίνεται πως συγκροτεί ο Βενιζέλος δεν μπορέσει να διασπάσει το μέτωπο που είναι απέναντι, τότε τον Σεπτέμβριο στο ΠΑΣΟΚ έχουμε να δούμε απίστευτα πράγματα. Πάντως η πρώτη ρήξη στο εσωτερικό του κόμματος επί ηγεσίας του Βενιζέλου, μπορεί να είναι και καθοριστική.
Η ΑΠΟΨΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: