Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου για την υπόθεση της σύλληψης υπαλλήλου της Π.Ε. Πιερίας


Πέμπτη 03 Μαΐου 2012 Τοπικά
Η δίκη έγινε χθες, φυλάκιση 4 χρόνων και 10 μηνών με αναστολή της ποινής
Στην υπόθεση της σύλληψης της 60χρονης υπαλλήλου της Π.Ε. Πιερίας, η δίκη της οποίας έγινε χθες, αναφέρθηκε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η..
αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου η οποία σχολιάζοντας την υπόθεση τόνισε χαρακτηριστικά πως τέτοιου είδους γεγονότα τους βρίσκουν τιμωρούς αφού ο ρόλος τους είναι η εξυπηρέτηση και η προστασία του πολίτη.
Ωστόσο όπως είπε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και της έκδοσης απόφασης του αρμόδιου δικαστηρίου, ενώ σε ότι αφορά το διαδικαστικό μέρος έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για την αυτοδίκαιη αργία της υπαλλήλου.
Η υπάλληλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 χρόνων και 10 μηνών με ανασταλτικό χαρακτήρα έπειτα από την καταβολή εγγύησης του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
"Τέτοιου είδους γεγονότα, τέτοιου είδους συμπεριφορές μας βρίσκουν τιμωρούς. Αυτό για το οποίο επιστρατευτήκαμε και εκλεχτήκαμε είναι να εξυπηρετούμε και να προστατεύουμε τον πολίτη. Θα πρέπει όμως να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για αυτό και θα πρέπει να τελειώσει αυτή η υπόθεση να δημοσιευτεί η υπόθεση γιατί υπάρχει αξιοπρέπεια, υπάρχει οικογένεια και περιβάλλον για αν αποδειχθεί αν όντως στοιχειοθετηθεί το αδίκημα του εκβιασμού και της δωροδοκίας.
Εγώ προσωπικά δεν ενημερώθηκα για το τι συνέβη γιατί εκείνη την ημέρα ήμασταν εδώ σε μια συγκέντρωση που είχε γίνει για το χαράτσι της ΔΕΗ. Εγώ προσωπικά δεν είχα καμία ενημέρωση από κάποιο αρμόδιο φορέα παρά μόνο από την διεύθυνση της υπηρεσίας, ούτε από εισαγγελία ούτε από το ΣΔΟΕ.
Σήμερα πριν από λίγη ώρα στις 12 το μεσημέρι μας ήλθε η ενημέρωση από την υποδιεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων Β. Ελλάδος με θέμα "σύλληψη της υπαλλήλου στην Π.Ε. Πιερίας" και βάση το έγγραφο αυτό ξεκινά από την πλευρά μας η διαδικασία της αυτοδίκαιης αργίας. Ο πολίτης από την πλευρά του όταν γίνεται ενήμερος για τέτοιου είδους γεγονότα και καταστάσεις είναι καλό να γίνεται ενημέρωση γιατί εγώ μέχρι σήμερα δεν είχα ποτέ καμία ενημέρωση.
Η εν λόγω κυρία, καθόλα αξιοπρεπής υπηρετούσε το συγκεκριμένο τμήμα 30 χρόνια κι μέχρι τώρα δεν είχε ακουστεί απολύτως τίποτα. Για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι να εκδοθεί η απόφαση, γιατί μέχρι κάποιος να κριθεί ένοχος είναι αθώος".
Το ιστορικό
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας η 60χρονη υπάλληλος του Τμήματος Τοπογραφήσεως της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας συνελήφθη για δωροδοκία και εκβίαση, καθώς απαίτησε από πολίτη και έλαβε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να χαρακτηρίσει οικόπεδο ως άρτιο και οικοδομήσιμο.
Το περιστατικό συνέβη στις 27 Απριλίου το πρωί, καθώς μετά από προηγούμενη συνεννόηση, ο 47χρονος μετέβη το πρωί στο γραφείο της υπαλλήλου, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου της παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, και παρέλαβε τη σχετική βεβαίωση που αφορούσε το οικόπεδο.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι επιτηρούσαν το χώρο, συνέλαβαν την 60χρονη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο συγκεκριμένο χώρο βρήκαν και κατάσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: