Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Επίσκεψη Γιώργου Κωνσταντόπουλου στο Ψ.Ν.Π.Ο και στον ΟΚΑΝΑ

Πέμπτη 3 Μαίου 2012

Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε διαδοχικά με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Ψ.Ν.Π.Ο κ. Κοσμαδάκη και τους εργαζομένους στη θεραπευτική μονάδα αποκατάστασης ΟΚΑΝΑ...

Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε διαδοχικά με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Ψ.Ν.Π.Ο κ. Κοσμαδάκη και τους εργαζομένους στη θεραπευτική μονάδα αποκατάστασης ΟΚΑΝΑ.
‘’Η προσφορά του οργανισμού στον τομέα της ψυχικής υγείας είναι μεγάλη και αναγνωρισμένη .Είναι χώρος δύσκολος, ευαίσθητος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Θέλω επίσης να υπογραμμίσω, πως θα ενταθούν οι προσπάθειες μου , για να παραμείνουν οι οργανικές θέσεις εργασίας στον οργανισμό και οι εργαζόμενοι  να συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απρόσκοπτα. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν λόγους να ανησυχούν. Η δημιουργία του ενιαίου φορέα υγείας  θα δώσει λύσεις σε χρονίζοντα  προβλήματα και θα βελτιώσει σε όλα τα επίπεδα ( ιατρικό, νοσηλευτικό, εργασιακό) τον χώρο της υγείας. Ο εκσυγχρονισμός των ιδρυμάτων είναι προϋπόθεση για να παρέχουν υψηλές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες’’ δήλωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Κοσμαδάκη.
ΟΚΑΝΑ- Μοντέλο Κωνσταντόπουλου

Ο κ. Κατόγλου, ο μοναδικός γιατρός αυτή τη στιγμή στον ΟΚΑΝΑ, ενημέρωσε τον κ. Κωνσταντόπουλο για τα προβλήματα αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχει στην κοινωνία ο οργανισμός.
‘’ Ο ΟΚΑΝΑ είναι αυτή την στιγμή ο μεγαλύτερος οργανισμός στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα. Ο μέσος όρος αναμονής σε Νοσοκομείο της Χώρας των ασθενών είναι 2,5 μήνες περίπου. Στον ΟΚΑΝΑ Πιερίας αποθεραπεύτηκαν 100 και πλέον ασθενείς , ενώ τούτη τη στιγμή φροντίζουμε τουλάχιστον 400 ασθενείς δίχως λεπτό αναμονής. ‘’Το μοντέλο Κωνσταντόπουλου’’ , το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά επί της υφυπουργίας σας  στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αντέγραψε το ΕΣΥ ως το πλέον επιτυχημένο και αποτελεσματικό. Ο ΟΚΑΝΑ Κατερίνης έγινε μοντέλο λειτουργίας για όλες τις ανάλογες μονάδες στην Ελλάδα. Ο σχεδιασμός και η λειτουργία αυτών των μονάδων σε τόσο υψηλά ιατρικά επίπεδα, κυρίως αποτελεσματικά πρέπει να σας κάνει χαρούμενο κ. Κωνσταντόπουλε’’ τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατόγλου.
Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντόπουλος σημείωσε ‘’ Θα στηρίξω την εθνική πολιτική για τις ευπαθείς και εξαρτημένες ομάδες , όπως έπραξα στο παρελθόν. Υποστηρίζω την μετεγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ στο κτηριακό συγκρότημα του Νέου Νοσοκομείου Κατερίνης ή σε χώρο του παλιού Νοσοκομείου, για να βρει στέγη ένας οργανισμός που παρέχει υψηλές υγειονομικές υπηρεσίες, μεγάλο κοινωνικό έργο ,  κάτω από αντίξοες συνθήκες. Κυρίως στον τομέα των κτιριακών εγκαταστάσεων. Αυτονόητο είναι για μένα , το πετυχημένο μοντέλο που εγκαινίασα επί υφυπουργίας μου και λειτουργεί άψογα μέχρι σήμερα, να το υποστηρίξω να εκσυγχρονιστεί και να φτάσει σε επίπεδα ευρωπαϊκών ιδρυμάτων. Η σύγχρονη κοινωνία , έχει ανάγκη από υγειονομικές μονάδες που να προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες και κοινωνικό έργο, ανακουφίζοντας τα κοινωνικά στρώματα που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε άλλα κρατικά ιδρύματα’’.http://neaolympos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: