Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Με μικρές αλλαγές τα ψηφοδέλτια της 17ης Ιουνίου• Δεν διαφοροποιούνται ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ • Βαγγέλης Βερυκάκης αντί Σήφη Μανταδάκη στη ΔΗΜ.ΑΡ.

Τρίτη 29 Μαίου 2012

Τυπική διαδικασία είναι για τα περισσότερα κόμματα η κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αφού στην πλειοψηφία τους οι υποψήφιοι στο νομό Ρεθύμνου θα παραμείνουν οι ίδιοι και..
μένει μόνο η οριστικοποίηση της σειράς των ονομάτων στη λίστα, πράγμα που θα αποφασιστεί από τα κεντρικά κάθε σχηματισμού.
Εξαίρεση αποτελεί το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, όπου η συνεργασία του κόμματος με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη έφερε διαφοροποιήσεις, εσωτερικές διεργασίες και διαβουλεύσεις για να καταλήξουν οι δύο πλευρές ποια από τα στελέχη των δύο κομμάτων θα αποτελέσουν τον κορμό του ψηφοδελτίου.
Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τη Δημοκρατική Συμμαχία στο ψηφοδέλτιο του κόμματος θα συμμετέχει ο γιατρός, Μανώλης Καλλιονάκης, ενώ το παρών από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ των εκλογών της 6ης Μαΐου θα δώσουν οι κ.κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, Γιάννης Ταταράκης και Αγγελική Παπαδάκη. Επικεφαλής θα τεθεί ο δικηγόρος Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος συγκέντρωσε και τις περισσότερες ψήφους έναντι των συνυποψηφίων του στις πρόσφατες εκλογές. Εκτός ψηφοδελτίου θα μείνουν ο δικηγόρος Κώστας Μαθιουδάκης, που δήλωσε πως παραχωρεί τη θέση του σε κάποιον υποψήφιο από τη Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς και οι κ.κ. Νίκος Μαλλιαρός, Μιχάλης Βάμβουκας και Άννα Σταματεράκη που στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν υποψήφιοι με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η συμφωνία ΝΔ-ΔΗΣΥ έχει δημιουργήσει, δε, σοβαρές ελπίδες στα τοπικά στελέχη ότι στις 17 Ιουνίου το σκηνικό της 6ης Μαΐου οπότε η Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική περίοδο ήταν τρίτη δύναμη και έμεινε χωρίς κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στο νομό μπορεί να ανατραπεί.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, τα ονόματα των υποψηφίων θα παραμείνουν ίδια. Επικεφαλής θα τεθεί ο γιατρός Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος άλλωστε εξελέγη και βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου, ενώ τη μάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα δώσουν ακόμα οι κ.κ. Ηλίας Λουλούδης, Γιώργος Οικονόμου και Μύρωνας Ξυδάκης. Στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι μόνο να διατηρηθεί ως δεύτερη δύναμη στο νομό, αλλά αν είναι δυνατόν να μπορέσει να αναδειχθεί πρώτος στο Ρέθυμνο, ανατρέποντας πλήρως το σκηνικό, όπως σημειώνουν τα στελέχη του.
Στο ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα τεθεί ο Μανώλης Όθωνας, ο οποίος συγκέντρωσε περίπου έξι χιλιάδες ψήφους στις τελευταίες εκλογές και ήρθε πρώτος σε ψήφους όχι μόνο στο κόμμα του, αλλά και στο σύνολο των υποψηφίων στο νομό Ρεθύμνου. Επίσης, θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο οι κ.κ. Γιώργος Παπακωνσταντής, Άννα Ελευθεριάδου και Μαρίλυ Αγγελιδάκη. Και οι τέσσερις τους, μαζί με στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, έχουν ξεκινήσει τις περιοδείες τους σε διάφορες περιοχές του νομού, δίνοντας συνολικά τη «μάχη» για την αύξηση των ποσοστών του κόμματος, το οποίο μπορεί μεν να ήταν πρώτη δύναμη στις προηγούμενες εκλογές, όμως έχασε πολύ μεγάλο μέρος των ποσοστών του σε σχέση με το 2009.
Στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στα ονόματα των υποψηφίων και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η σειρά με την οποία θα καταρτιστεί η λίστα. Υποψήφιοι θα είναι οι κ.κ. Κώστας Πoθουλάκης, Στέλιος Κοπανάκης, Νίκος Σιλιγάρδος και Νεκτάριος Μεταξάκης.
Μία αλλαγή θα υπάρξει στη λίστα της Δημοκρατικής Αριστεράς στο νομό Ρεθύμνου, αφού ο επιχειρηματίας Σήφης Μανταδάκης, λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, ζήτησε να μην συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο. Τη θέση του θα καταλάβει ο κ. Βαγγέλης Βερυκάκης. Επικεφαλής αναμένεται να τεθεί ο κ. Δημήτρης Δερμιτζάκης, ενώ θα ακολουθούν οι κ.κ. Βερυκάκης, Στέλλα Μηναδάκη και Κώστας Σφακιανάκης.
Στο Κ.Κ.Ε. το ψηφοδέλτιο θα παραμείνει το ίδιο, δηλαδή σε αυτό θα συμμετέχουν οι κ.κ. Νίκος Μανουσάκης, Μανούσος Μανουσογιάννης, Αθηνά Γιανναράκη και Βαγγέλης Αγγελογιαννάκης.
Χθες τα μεσάνυχτα έληγε η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο, το οποίο αναμένεται εντός της ημέρας να κάνει την ανακήρυξη των υποψηφίων. Η σειρά με την οποία θα καταρτιστούν οι λίστες των κομμάτων θα ανακοινωθεί από τα ίδια τα κόμματα.της Αγγελικής Καλλέργη
http://www.goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: