Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Σαμαράς: Η βία δεν είναι δικαίωμα, είναι έγκλημα για όποιον το κάνει - ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012
Καθαρή εντολή και αυτοδυναμία «για να τα αλλάξει όλα» ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το Μαρούσι την Κυριακή. Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Είμαστε η παράταξη που ξεκόβει με....
 
το χθες, κοιτάζει μπροστά και παίρνει στις τύχες της χώρα στα χέρα της». Εξαπέλυσε, δε, δριμεία επίθεση εναντίον των πολιτικών άκρων και κάλεσε τους πολίτες να απομονώσουν τους οπαδούς της βίας και τους νοσταλγούς της τυραννίας και της Κατοχής.

«Είμαστε η παράταξη που ξεκόβει με το χθες, κοιτάζει μπροστά και παίρνει τις τύχες της χώρας στα χέρια της. Μέχρι τώρα κραύγαζαν οι άλλοι, τώρα μιλάμε εμείς και ακούγεται αντί για τις φωνές της σύγχυσης ο λόγος της ελπίδας» τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Δεν θα κάνουμε τα μισά, πρέπει να τα κάνουμε όλα, γιατί αυτά που λέμε δεν απαιτούν λεφτά που δεν υπάρχουν, απαιτούν ευθύνη και αποφασιστικότητα».

Αναφερόμενος στα ακραία φαινόμενα των τελευταίων ημερών, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Υποχρεώνομαι να θυμίσω ότι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Το είδαμε τελευταία. Ακραίες ομάδες με αντίστοιχες συμπεριφορές και ομάδες που δεν πιστεύουν σε τίποτε και ασκούν μόνο βία, συμμορίες κουκουλοφόρων που καίνε τα πάντα και ποτέ δεν πιάνονται και άλλες που χαιρετίζουν χιτλερικά και τρομοκρατούν τον κόσμο. Η βία δεν είναι δικαίωμα είναι έγκλημα για όποιον το κάνει και κατάντημα για όποιον το ανέχεται».


Ζήτησε από τον κόσμο να απομονώσει όλους τους οπαδούς της βίας και τους νοσταλγούς της τυραννίας και της κατοχής. 


Στράφηκε όμως και κατά των κομμάτων του κεντροδεξιού χώρου, λέγοντας: «Υπάρχουν νέα κόμματα που δεν ανήκουν στο χώρο της Αριστεράς αλλά κάνουν ακριβώς ότι και οι Αριστεροί, κάνουν ότι και οι άλλοι ακραίοι. Τέτοια κόμματα δεν έχουν σχέδιο, γίνονται πρόθυμοι συνεταίροι της Αριστεράς ενώ διακηρύσσουν ότι ανήκουν στην Δεξιά. Ανήκουν στην διεθνή της ανευθυνότητας και της ασυναρτησίας. Κάθε ψήφος σε τέτοιο κόμμα είναι ψήφος πολιτικής ασυλίας και φιλί της ζωής στο ΠΑΣΟΚ».


Ο κ. Σαμαράς έβαλε το δικό του δίλημμα λέγοντας: «Στις 6 Μαΐου θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν θέλει να τα αλλάξουμε όλα ή να μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν». Εξέφρασε, δε αισιοδοξία  ότι «ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει να τα αλλάξουμε όλα· στις 7 Μαΐου θα υπάρξει η λύτρωση και θα αρχίσει η αναγέννηση της οικονομίας».


Μίλησε για τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών και την δική του στάση σημειώνοντας: «Χρειάστηκε να συγκρουστούμε, να ανατρέψουμε τις εξελίξεις για να διώξουμε τον Παπανδρέου δύο χρόνια πριν την ώρα του». 


Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε: «Θα ερευνήσουμε το πόθεν έσχες όλων όσων υπηρέτησαν κυβερνήσεις από το 1974 και θα το ερευνήσουν δικαστικοί, θα ερευνήσουμε ακόμη πως φθάσαμε στο Μνημόνιο για να λάμψει η αλήθεια. Θα αλλάξουμε τους νόμους για την ασυλία βουλευτών και την ευθύνη υπουργών, θα απαλλαγούμε από τα προνόμια των βουλευτών».


Υποσχέθηκε ότι σε λίγα χρόνια όταν πετύχουμε ανάπτυξη θα βγούμε από το Μνημόνιο και έκλεισε, καλώντας τους πολίτες: «Όλοι μαζί ενωμένοι και υπερήφανοι, ελάτε να φτιάξουμε πάλι την υπερήφανη Ελλάδα. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει».ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: