Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πίσω ολοταχώς - Προς απόσυρση η τροπολογία Βορίδη για τα βυτιοφόρα


Τρίτη 3 Απριλίου 2012
Προς απόσυρση η επίμαχη τροπολογία του Υπουργού Υποδομών, Μάκη Βορίδη για την έκδοση νέων...
αδειών για βυτιοφόρα υγρών καυσίμων.
Το νομοσχέδιο εισήχθη χθες στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ, ενώ ήδη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υποδομών, χαρακτήρισε απαράδεκτη την τροπολογία και πρόσθεσε ότι ο κ. Βορίδης δεσμεύτηκε να την αποσύρει, εφόσον δεν συναινεί σε αυτήν το ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να μπει φρένο στις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής και να γίνονται δεκτές, μόνον υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την τήρηση των συμφωνηθέντων έναντι της τρόικας και άλλα επείγοντα ζητήματα που δεν επιδέχονται αναβολής.

Βολές κατά του υπουργού Υποδομών είχαν εξαπολύσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέπας και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και προκάτοχος του κ. Βορίδη στο υπουργείο Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Ρέππας δήλωσε το πρωί ότι "τέτοιες διατάξεις δεν τις ψηφίζουμε. Η αγορά έχει ανοίξει και δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήματα πίσω". Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδόθηκαν από το μεσημβρινό δελτίο, αντιδράσεις υπάρχουν και από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Αιχμές τόσο κατά του κ. Βορίδη όσο και κατά της Νέας Δημοκρατίας, άφησε κι ο τέως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης.

"Η αντίληψη και οι επιδιώξεις σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Βορίδης προσεγγίζει όλα τα επαγγέλματα στις μεταφορές που πρέπει να ανοίξουν -τελικά μόνο στα λόγια- είναι από την πρώτη στιγμή ίδιες και αναλλοίωτες, έχουν συνέπεια και συνέχεια στο χρόνο", τόνισε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε ότι "γι' αυτό, δεν ανήκει μόνο στον ίδιο η ευθύνη και για τις τελευταίες πολιτικές αποφάσεις - τροπολογίες που εκθέτουν τη χώρα και διασύρουν για μία ακόμη φορά το πολιτικό σύστημα στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δεν είδε να γίνεται και γι' αυτήν κάποια εξαίρεση στους κόπους και τις θυσίες που υποβλήθηκε. Η ευθύνη ανήκει και στον πολιτικό του χώρο συνολικά" τόνισε.

"Η Ν.Δ., πριν ακόμα έλθει στην εξουσία, άρχισε να εξοφλεί "γραμμάτια". Όλοι ξέρουν το "πάρτι" με τα βυτιοφόρα", σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

"Ο κ. Βορίδης, όπως έκανε και ο κ. Ρέππας στο παρελθόν, για μικροκομματικούς λόγους κοροϊδεύει τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, υπονομεύοντας μια από τις ελάχιστες μεταρρυθμίσεις που έγιναν. Με τις λογικές που ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το μόνο που καταφέρνουν είναι να καταστρέφουν τους ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων και να οπισθοχωρούν ατάκτως από το μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, μοιράζοντας υποσχέσεις δεξιά και αριστερά και δυναμιτίζοντας το έργο της κυβέρνησης που συμμετέχουν", επισήμανε μεταξύ άλλων η Δημοκρατική Συμμαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: