Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Πήραν... θέση οι - πρώτοι - άνθρωποι του προέδρου Στελεχώνει το πολιτικό του γραφείο και την Επιτροπή Ψηφοδελτίων ο Β. Βενιζέλος

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012
Αποκαλύπτονται μία μία οι πρώτες ψηφίδες στο παζλ του νέου επιτελείου του Βαγγέλη Βενιζέλου.Στον στενό του συνεργάτη, Στέλιο Αγγελούδη, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να αναλάβει καθήκοντα διευθυντή του Πολιτικού ...Γραφείου, ενώ ο βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης Βασίλης Γερανίδης θα αναλάβει επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ καθώς, όπως έχει ήδη δηλώσει, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.


Ο κ. Αγγελούδης που ανήκει εδώ και χρόνια στον στενό πυρήνα του κ. Βενιζέλου - εκ Θεσσαλονίκης - επιφυλάχθηκε να απαντήσει για την αποδοχή ή μη της θέσης ώς τη Δευτέρα, αν και θεωρείται βέβαιο ότι λόγω της στενής σχέσης με τον αρχηγό του κόμματος δύσκολα θα οδηγούνταν σε απόρριψη της πρότασης.
Από εκεί και πέρα, συνεργάτες του Βαγγέλη Βενιζέλου συστήνουν υπομονή και επιμένουν ότι οι δυο αυτές επιλογές του κ. Βενιζέλου δεν αποτελούν, σώνει και καλά, δείγμα γραφής για την ηγετική ομάδα που θα επιλέξει ο νέος αρχηγός. Σύντομα - λένε συνεργάτες του - η νέα αυτή ομάδα θα γίνει γνωστή και θα αποτελείται όχι μόνο από στελέχη της ομάδας Βενιζέλου αλλά και από στελέχη που θα εκφράζουν το «όλον ΠΑΣΟΚ».

Ο Γ. ΔΑΤΣΕΡΗΣ. Πάντως, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι κεντρικό ρόλο, τουλάχιστον στην προεκλογική περίοδο, θα έχει και ο ιατρός Γιάννης Δατσέρης, ο οποίος χειρίζεται άριστα τα θέματα της επικοινωνίας.
Σε ό,τι αφορά τον γραμματέα του κόμματος, εκκρεμεί η συνάντηση Βαγγέλη Βενιζέλου και Μιχάλη Καρχιμάκη. Οι τελευταίες πληροφορίες δεν επιβεβαιώνουν την αλλαγή του γραμματέα πριν από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο αυτό μπορεί να εξαρτηθεί από τη συνάντηση των δύο ανδρών. Φαίνεται επίσης ότι υπάρχει δυστοκία στην εξεύρεση του κατάλληλου προσώπου για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. «Υπάρχει πρόβλημα και δεν έχει καταλήξει», αναφέρουν συνεργάτες του νέου προέδρου. Πάντως, εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί η σύνθεση της μεγάλης κεντρικής επιτροπής εκλογικού αγώνα.

ΜΕ ΛΟΒΕΡΔΟ. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος συνέχισε και χθες τα ραντεβού με τους κορυφαίους, και μάλιστα είχε συνάντηση και με τον Ανδρέα Λοβέρδο, με τον οποίο συζήτησε και το αγκάθι της επιστροφής των διαγραφέντων στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός Υγείας επιμένει ότι όσοι επέλεξαν να καταψηφίσουν το Μνημόνιο 2 έκοψαν τις γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ. Πάντως, από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις και ότι θα καταλήξει το επόμενο διάστημα με γνώμονα την άποψη ότι «κάθε περίπτωση πρέπει να αξιολογηθεί χωριστά».
Και η κ. Διαμαντοπούλου ωστόσομε χθεσινές της δηλώσεις στη ΝΕΤ FM είπε ότι οι διαγραφέντες είναι καλοδεχούμενοι να επιστρέψουν, αλλά είναι πολύ διαφορετικό να κατεβούν στα ψηφοδέλτια. «Εκεί τα κριτήρια είναι διαφορετικά γιατί υπάρχουν βουλευτές που σήκωσαν το βάρος της επιλογής και, κατά την άποψή μου, η άρνηση ψήφου εκείνη τη δύσκολη στιγμή ήταν μια μορφή λιποταξίας», τόνισε
Το θέμα πάντως απασχολεί ολοένα και περισσότερους βουλευτές με αιχμή τη Β' Αθηνών, όπου αναμένεται να περιοριστούν κατά πολύ οι έδρες του ΠΑΣΟΚ.
Ο Δημήτρης Καρύδης που ανήκει στην ομάδα των εννιά βουλευτών που δεν διεγράφησαν αλλά βρέθηκαν εκτός ψηφοδελτίων είπε χθες στον Βήμα FM ότι «το κλίμα του νέου προέδρου είναι η επάνοδός τους στα ψηφοδέλτια», τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα χρειάζεται πανστρατιά.ΝΕΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: