Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Επίθεση Καρατζαφέρη στη Χρυσή Αυγή - "ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙ"

Επίθεση Καρατζαφέρη στη Χρυσή Αυγή
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012
Με τους χειρισμούς των δύο κομμάτων έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο αποδοκιμασίας της πολιτικής που ένα κομμάτι του λαού έχει αρχίσει να απευθύνεται σε.. δύναμη των Ναζί, δήλωσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εξαπολύοντας βολές κατά της Χρυσής Αυγής.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αξιοποίησε τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Πάρκο του Ελληνικού και το Πρόγραμμα "Ηλιος", προκειμένου να καταγγείλει ότι "με τους χειρισμούς των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο αποδοκιμασίας της πολιτικής» που «ένα κομμάτι του ελληνικού λαού έχει αρχίσει δυστυχώς να απευθύνεται σε δύναμη των Ναζί».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφέρθηκε σε περιοδικό που διακινείται από τη Χρυσή αυγή, καταγγέλλοντας εξώφυλλά «με τον Χίτλερ, με αγκυλωτούς σταυρούς και ύμνους για τον Χίτλερ και τη σβάστικα» για να κατηγορήσει τα δύο κόμματα: «εκεί φέρατε τα πράγματα. Σε αυτή την εσχάτη προδοσία. Να νομίζει ότι σε εκείνους θα βρει λιμάνι ο κατατρεγμένος Έλληνας».
Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στην επικείμενη παρέλαση, προβλέποντας ότι «θα έχουμε και πάλι τον ανταγωνισμό των ακραίων της αριστεράς και των Ναζί» και απευθύνθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «Εμείς σας φωνάζαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες και εσείς μας μιλούσατε για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ουδείς όμως ασχολήθηκε με τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών».
«Θα συμφωνήσω μαζί μας ότι τα ακραία στοιχεία δεν έχουν θέση εδώ μέσα», απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιρρίπτοντας όμως ευθύνες και σε κάποια κόμματα που σήμερα ενώ βρίσκονται στη Βουλή δεν λένε την αλήθεια ούτε και τα πράγματα με το όνομα τους και τη μία λένε το ένα και την άλλη το άλλο.
Σε άλλο σημείο ο κ.Καρατζαφέρης επανέλαβε το αίτημά του για μετάθεση του χρόνου των εκλογών, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνεται προεκλογική περίοδος τη Μεγάλη Εβδομάδα και κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει την «μυστική συμφωνία Ελλάδας - Φινλανδίας που περιλαμβάνει υποτιμητικές προβλέψεις για τη χώρα μας».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και στο θέμα της Φινλανδίας τονίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση και σε οποιαδήποτε συμφωνία της Ελλάδας και των άλλων χωρών υπάρχει οτιδήποτε που να μην συνάδει ούτε στο ελάχιστο με το συμφέρον της χώρας».
Σχολίασε επίσης για τη στάση του ΛΑΟΣ: «να υποθέσω ότι την περίοδο που ψηφίζατε το πρώτο Μνημόνιο και στηρίζατε την κυβέρνηση με την ψήφο σας, πιστεύατε άλλα. Η κυβέρνηση είχε και τότε την ίδια πολιτική με αυτή που έχει και σήμερα και η δική σας στάση έχει να κάνει με το γεγονός ότι μπροστά μας είναι οι εκλογές».ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: