Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Εντάχθηκε στο Π.Ε.Π. "Μακεδονίας - Θράκης" η "Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης"

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 Τοπικά
Ο Δήμος Κατερίνης υπέβαλε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Ανέγερση 3 στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης και επέκταση - βελτίωση του κέντρου διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας και ...
προμήθεια εξοπλισμού»
Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, υπέγραψε την επιλογή των παρακάτω πράξεων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013», με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο Δήμος Κατερίνης υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για λογαριασμό του φιλανθρωπικού σωματείου «Μέριμνα παιδιού Κατερίνης», για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Ανέγερση 3 στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης και επέκταση - βελτίωση του κέντρου διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας και προμήθεια εξοπλισμού».

Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 2.412.999,37 ευρώ. Το έργο αφορά την ανέγερση τριών (3) Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης των 4 ατόμων η καθεμία (συνολικά 12 ατόμων) για Άτομα με νοητική υστέρηση, σε οικόπεδο που βρίσκεται στην ενότητα της επέκτασης του Καπνικού Σταθμού στο Ο.Τ. 720 του Δήμου Κατερίνης.

Η κατασκευή των τριών (3) Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης αφορά διώροφο κτίριο: ισόγειο και α' όροφος κατοικίας με τμήμα υπογείου και στέγη. Περιλαμβάνει α) στο ισόγειο (1) μία Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και τους ακόλουθους χώρους: γραφείο προσωπικού υποστήριξης, κοιτώνας προσωπικού, αποθήκη και WC, β) στον α' όροφο (2) δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και γ) στο υπόγειο λεβητοστάσιο και αποθηκευτικό χώρο.

Το έργο αφορά επίσης, την προσθήκη κατ' επέκταση και κατασκευή ισόγειας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και εσωτερικές διαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο κτίσμα στο Μικτό Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΕΔΗΦ) ατόμων με αναπηρίες (υπ' αριθμό 337/89 οικοδομικής άδειας) που λειτουργεί στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο.

Ειδικότερα θα κατασκευαστεί μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων εμβαδού Ε=318,57τ.μ. και θα γίνουν εσωτερικές διαρρυθμίσεις ως εξής: μια αίθουσα ανακατασκευάζεται και δημιουργούνται: 4 WC, 1 WC για ΑΜΕΑ και 1 WC για ΑΜΕΑ με ντουζιέρα. Στους υπάρχοντες χώρους υγιεινής προστίθεται 1 WC για ΑΜΕΑ.

Επίσης μετατρέπεται ακόμη μία αίθουσα σε χώρο αισθητηριακής ολοκλήρωσης. Τέλος με το δεύτερο υποέργο θα πραγματοποιηθεί η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού όπως: έπιπλα, ιματισμός - εξοπλισμός δωματίων, ηλεκτρικά είδη - ηλεκτρονικό & ηλεκτρολογικό υλικό, φωτιστικά, είδη φυσικοθεραπείας - εργοθεραπείας - λογοθεραπείας, ψύξη - θέρμανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: