Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ - Εκλογικό φλερτ με τη ΔΗΜΑΡ

Τρίτη 06 Μαρτίου 2012

http://tvxs.gr/sites/default/files/article/2011/47/77340-amoiridis.jpg 

Με το βλέμμα στραμμένο προς τη Δημοκρατική Αριστερά έξι βουλευτές που έχουν διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ έδωσαν προχθες στη.. δημοσιότητα κοινή διακήρυξη, σύμφωνα με την οποία ζητούν τη ριζοσπαστική κατεύθυνση διακυβέρνησης της χώρας στο πλαίσιο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.

«Οι εκλογές που έρχονται θα αποτελέσουν την πρώτη φάση αποδόμησης, πολτοποίησης ενός ανίκανου πολιτικού συστήματος, αυτού που αποτελεί τον κύριο υπεύθυνο της κρίσης», επισημαίνουν οι βουλευτές Ηλίας Θεοδωρίδης (Πέλλας), Γιάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Θεόδωρος Παραστατίδης (Κιλκίς), Τσετίν Μουχαμέρ Μαντατζή (Ξάνθης), Γεώργιος Παπαμανώλης (Κυκλάδων) και Γιάννης Αμοιρίδης (Πιερίας).
Σημειώνεται ότι η απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν να μη συνεργαστεί με κανέναν εν ενεργεία βουλευτή της παρούσας Βουλής.
Ο φορέας
Ωστόσο, αυτό δεν αποκλείεται εάν οι έξι βουλευτές συγκροτήσουν «φορέα» ο οποίος θα επιδιώξει την εκλογική συνεργασία με τη Δημοκρατική Αριστερά στις προσεχείς εκλογές.

Αυτό δεν το έκρυψε και ένας εκ των έξι βουλευτών, ο Γιάννης Αμοιρίδης, ο οποίος δήλωσε χθες ότι «η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένας φορέας που μπορούμε να συνομιλήσουμε». Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη εβδομάδα, βουλευτές από τη συγκεκριμένη «ομάδα» συνομίλησαν με την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κατάληξη.
Στη διακήρυξή τους οι 6 βουλευτές εκτιμούν ότι «μια νέα κοινωνική συμμαχία εργαζομένων, επιστημόνων, παραγωγών και παραγωγικών επιχειρήσεων θα αναδειχθεί ως πολιτική συμμαχία όλων των δημιουργικών δυνάμεων για την ανοικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας» και ότι «η ανασύνθεση ενός πλουραλιστικού δημοκρατικού εναλλακτικού συνασπισμού πολιτικών δυνάμεων σε μια ριζοσπαστική κατεύθυνση διακυβέρνησης της χώρας στα πλαίσια του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού αποτελεί το ζητούμενο για τον ελληνικό λαό».

http://www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: