Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Οι διαγραφές φέρνουν πιο κοντά τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζητεί αναπροσαρμογή στις ημερομηνίες των διαδικασιών - βίντεο

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 
Το αίτημα για επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ επαναφέρουν κορυφαία στελέχη του Κινήματος λίγες ώρες μετά τη .. διαγραφή 22 βουλευτών και την παραπομπή στο Πειθαρχικό άλλων εννέα - εξελίξεις που δημιουργούν νέα δεδομένα στο εσωκομματικό τοπίο και προκαλούν αμηχανία σε μεγάλο κομμάτι της ψαλιδισμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup ο Γιώργος Παπανδρέου θα κληθεί από στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο να προχωρήσει σε αναθεώρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχει καθορίσει το Πολιτικό Συμβούλιο, ούτως ώστε το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε αλλαγή ηγεσίας.
Το θέμα βεβαίως είναι κατά πόσο ο κ. Παπανδρέου θα αποδεχθεί επίσπευση των διαδικασιών την ώρα που με βάση τα όσα έχει πει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα πρέπει να έχει προηγηθεί η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στις αρχές Μαρτίου.
Πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος ήδη κάλεσε χθες εμμέσως τον απερχόμενο πρόεδρο να συγκαλέσει το ανώτατο κομματικό όργανο για να αναπροσαρμόσει τις ημερομηνίες (Real). Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των στελεχών που συμπορεύονται με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, σε περίπτωση που ο κ. Βενιζέλος είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη διαδοχή, τότε θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία κορυφής ούτως ώστε να εκλεγεί ο επόμενος πρόεδρος ενδεχομένως όχι από τη βάση αλλά από ένα έκτακτο διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο.
Σε αυτή την περίπτωση, τονίζουν συνεργάτες του, ο κ. Βενιζέλος θα μπορούσε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ωστόσο ο ίδιος ακόμη δεν έχει καταλήξει στις αποφάσεις του - θα τις λάβει μετά το Eurogroup και εφόσον κλειδώσει η συμφωνία για το PSI. Αν πράγματι ο υπουργός Οικονομικών αναδειχθεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τότε θα εγκατασταθεί στην Ιπποκράτους, απ' όπου θα αρχίσει να επεξεργάζεται το σχέδιο για την «επόμενη ημέρα» στο ΠΑΣΟΚ, εν όψει εκλογών, αρχής γενομένης από το πρόγραμμα του κόμματος. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι θα πλαισιωθεί από μια ηγετική ομάδα στελεχών - από ένα διευθυντήριο - που στην ουσία θα σχεδιάσει την προεκλογική δραστηριότητα και θα εκπονήσει τον προγραμματικό λόγο του Κινήματος. Το σχέδιο προβλέπει σημαντικό ρόλο και για τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: