Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ .. ΚΗΡΥΞΕ ΑΝΔΕΝΔΟΤΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΛΛΑ... ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ..

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/5104.jpg 

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 
Ο πρόεδρός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κήρυξε ανένδοτο κατά των τραπεζών, άλλοι λένε ότι το έκανε λόγω εκλογών, όμως αν γυρίσει κανείς πίσω θα δεί ότι αυτή την άποψη είχε πάντα, για το θέμα του κουρέματος και των.. "κοινών" μετοχών για το δημόσιο και όχι των "προνομιούχων".Ομως είναι επίσης γνωστό ότι η Τρόικα έχει διαφορετική γνώμη και πρόταση και μάλλον όλα θα κριθούν στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και εκεί ο κ. Παπανδρέου θα έλθει αντιμέτωπος με τον Παπαδήμα και τους άλλους εταίρους της κυβέρνησης, που θα συζητήσουν και τις αποφάσεις της Τρόικας που είναι διαφορετικές, αφού η Τρόικα είναι υπέρ της  μη κρατικοποίησης των τραπεζών και θέλει ανακεφαλαιοποίηση με τέσσερις τρόπους.
Το θέμα αυτό δέν είναι μόνο οικονομικό αλλά και πολιτικό.
Ο Παπανδρέου έχει υποστεί αρκετούς εκβιασμούς και πιέσεις απο τραπεζικούς κύκλους (και μάλιστα αποπρώην φίλους του τραπεζίτες), όταν μετά την συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου για το PSI εξέφρασε την άποψη, αυτή που και χθές είπε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.Ισως αυτό το πλήρωσε και με τον πόλεμο που δέχτηκε απο εσωετρικό και εξωτερικό με αφορμή το δημοψήφισμα.Γιατί το δημοψήφισμα και η επιλογή σε λάθος χρόνο,ήταν η αφορμή ενώ οι αιτίες ήταν βαθύτερες, με το τραπεζικό λόμπυ να γνωρίζει ότι άν περνούσε η πρόταση Παπανδρέου θα έβαζε "βαθειά το χέρι στην τσέπη", για υξήσεις μετοχικών κεφαλαίων και να καλύψουν εν γένει τις απώλειες απο το κούρεμα.Το ίδιο θα συμβεί και τώρα άν τελικά περάσει η πρόταση Παπανδρέου (που δέν το νομίζω.. έχουν λάβει τα μέτρα τους οι τραπεζίτες και έχουν μαζί τους και την Τρόικα).
Τώρα το "μπαλάκι" στη σύσκεψη των αρχηγών.. τί θέση θα πάρουν; θα το δούμε...
ο συντάκτης του blog

Δεν υπάρχουν σχόλια: