Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Βρίσκουν στέγη - Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η επισκέψιμη μουσειακή αποθήκη στο Μακρύγιαλο Πιερίας

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/f5ddf7bd97d01d87f4a7985398aea709_L.jpg 

Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2012 
Ένα σημαντικό έργο που θα βοηθήσει στην διάσωση και ανάδειξη των θησαυρών της βόρειας Πιερίας (προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ), ύστερα από χρόνια αγώνων, βρήκε… «χρηματοδότη». H Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή το ενέταξε στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας
Περισσότερο κοντά από ποτέ, είναι η υλοποίηση του έργου της «επισκέψιμης μουσειακής αποθήκης στο Μακρύγιαλο». Μόλις χθες, η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Μπορεί να μην πρόκειται για μουσείο, αλλά η ολοκλήρωση του έργου, θα δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για τη συνέχιση των εργασιών διάσωσης των αρχαίων από τους επιστήμονες, ενώ παράλληλα θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας, να θαυμάσουμε τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής.

Η πρόταση για την επισκέψιμη μουσειακή αποθήκη στο Μακρύγιαλο, αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχθηκε για χρηματοδότηση, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ενδιάμεσης Αρχής. «Το έργο αφορά στην κατασκευή και διαμόρφωση επισκέψιμης μουσειακής αποθήκης στο Μακρύγιαλο Πιερίας, η σύνδεση του κτιρίου με Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας (Ο.Κ.Ω), η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού χώρου συντήρησης, σχεδιαστικών ειδών, υλικών και εξοπλισμού φωτογραφείου, εξοπλισμού γραφείων, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη προβολών, προθήκες-βάθρα, υλικά διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων και τέλος η σύνταξη και εκτέλεση Μουσειολογικής-Μουσειογραφικής μελέτης για την έκθεση του ορόφου της Επισκέψιμης Μουσειακής Αποθήκης στο Μακρύγιαλο Πιερίας.
Τα έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
«Είναι ένα έργο για το οποίο εργαζόμαστε συστηματικά εδώ και δύο χρόνια. Πλέον, η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη», αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής Πιερίας Μαρία Μίχου. Η κ. Μίχου στις δηλώσεις τόνισε πως «η πορεία του έργου και το αίσιο τέλος των προσπαθειών μας αποδεικνύει ότι με σκληρή δουλειά, πρόγραμμα και σωστή συνεργασία μπορούμε να βρούμε λύσεις ακόμα και σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο.
Ο τομέας του πολιτισμού αποτελεί ένα ζωτικό κομμάτι για την Πιερία και νομίζω ότι η Επισκέψιμη Μουσειακή Αποθήκη στο Μακρύγιαλο θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξή του.
Σύντομα αναμένουμε να ολοκληρωθούν και οι αντίστοιχες διαδικασίες για την αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Χώρου στο Δίον», κατέληξε η βουλευτής Πιερίας
B.Z. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: