Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Spiegel: Η Ελλάδα αθέτησε την υπόσχεση για τις ιδιωτικοποιήσεις - ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΚΟΥΚΙΑΔΗ

Spiegel: Η Ελλάδα αθέτησε την υπόσχεση για τις ιδιωτικοποιήσεις Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012
Στην αθέτηση της ελληνικής υπόσχεσης για άντληση εσόδων ύψους 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις αναφέρεται σε σημερινό του δημοσίευμα το Spiegel Online, το οποίο επικαλείται..
δηλώσεις του πρόεδρου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Γιάννη Κουκιάδη σύμφωνα με τις οποίες τα αρχικά ποσά για το πρόγραμμα έχουν καθοριστεί στην... τύχη.

Οπως τονίζεται, δεν υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για την ιδιοκτησία του Δημοσίου με αποτέλεσμα οι όποιοι στόχοι για τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις να πρέπει να αναθεωρηθούν. Σύμφωνα με τον κ. Κουκιάδη κατά τη διάρκεια του 2012 θα αντληθούν περί τα 4,7 δισ. ευρώ έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, όταν αρχικώς αναμένονταν εισπράξεις 9.3 δισ. ευρώ.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας Δημοσίου χαρακτήρισε εμπειρική την εκτίμηση της Κυβέρνησης το 2010 για έσοδα 50 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, τονίζοντας πως η τρόικα έχει κατανοήσει πως ο στόχος αυτός δεν είναι επιτεύξιμος, καθώς οι συνθήκες στην αγορά είναι πολύ δυσμενέστερες από ότι ήταν προ δύο ετών.ΕΘΝΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: