Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ!!! Μία μονάδα πάνω από τα κόμματα της Αριστεράς

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011
Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ με 30% έναντι μόλις 15,5% του ΠΑΣΟΚ δείχνει η μέτρηση εκλογικής επιρροής για τον Δεκέμβρη σε δημοσκόπηση της Public Issue για τον Σκάι και την ..Καθημερινή.
Το ίδιο γκάλοπ, για τις ενδεχόμενες εκλογές το 2012, δείχνει άνοδο των κομμάτων της Αριστεράς με το ΚΚΕ να αγγίζει το 13,5%, τον ΣΥΡΙΖΑ το 14% και τη Δημοκρατική Αριστερά το 9,5%. Ο ΛΑΟΣ καταγράφει ποσοστό 6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 4% ενώ στο όριο εισόδου στη Βουλή (3%) βρίσκεται η Δημοκρατική Συμμαχία. Την ίδια ώρα, αυξημένη είναι η αποχή που φθάνει στο 32,5%.
Ο πιο δημοφιλής αρχηγός κόμματος είναι, σύμφωνα μπάντα με το βαρόμετρο της Public Issue, ο αρχηγός της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης με ποσοστό που φθάνει στο 58%. Ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας με 39%, ενώ ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είναι στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας με ποσοστό 31%. Με μία μόλις μονάδα διαφορά ακολουθεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης (30%) ενώ ακολουθούν η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με 30%, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη με 25% και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με 12%.
Μπορεί η έρευνα να έδειξε υψηλή αποδοχή για τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο (θετική άποψη το 60%) αλλά την ίδια ώρα 8 στους 10 ερωτηθέντες εκφράζονται επιφυλακτικά ή αρνητικά για τη λειτουργία της νέας κυβέρνησης.
«Όχι και τόσο ή καθόλου ικανοποιημένο» δηλώνει το 81% των ερωτηθέντων για τη λειτουργία της νέας κυβέρνησης. Παρ’ όλα αυτά το 60% τόνισε ότι έχει συνολικά θετική άποψη για την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Αρνητικά εκφράζεται για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή η πλειοψηφία των πολιτών. «Μάλλον χειρότερα» πιστεύει ότι θα ήταν τα πράγματα στην Ελλάδα σε περίπτωση επιστροφής της δραχμής το 69% των ερωτηθέντων, ενώ αντίθετη άποψη έχει ένα ποσοστό 15% που θα επιθυμούσε επιστροφή στη δραχμή. Αμετάβλητη θεωρεί, τέλος, πως θα έμενε η κατάσταση, ανεξαρτήτως νομίσματος, το 11% των ερωτηθέντων.
http://piazzadelpopolo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: