Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Δίωξη για κακούργημα κατά Παπαγεωργόπουλου μετά τα δημοσιεύματα

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του πρώην δημάρχου, Βασ. Παπαγεωργόπουλου.
Με την ίδια κατηγορία, ασκήθηκε ...
δίωξη και εναντίον του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης. Μιχάλη Λεμούσια, του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών, Μιχάλη Ζορπίδη κι ενός υπαλλήλου - στελέχους των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη δίωξη άσκησε ο αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα εισαγγελέας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας, μετά την ολοκλήρωση έρευνας στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων, στην υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου. Μάλιστα, σχηματίζεται νέα δικογραφία, ανεξάρτητη απ’ αυτήν της υπεξαίρεσης.
Η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά στο πολυσέλιδο πόρισμά της διαπίστωσε καταθέσεις στους κοινούς λογαριασμούς των παραπάνω προσώπων και των συζύγων τους, που δεν συνάδουν με τα έσοδα τα οποία έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές. Έτσι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του τέως δημάρχου βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 1.000.040 ευρώ, σε λογαριασμούς του Μ. Ζορπίδη (νυν προέδρου του ΕΕΘ) 6.000.000 ευρώ, του Μ. Λεμούσια 870.000 ευρώ και του ανώτερου υπαλλήλου του δήμου 160.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την ανωμοτί εξέτασή τους σε προανακριτικό στάδιο, φέρεται να είπαν ότι πρόκειται για τους «κόπους μιας ζωής», από επενδύσεις που πραγματοποίησαν.
Από παρόμοιο έλεγχο δεν προέκυψε το παραμικρό για τους πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών Θεόδωρο Αθανάσαρο και Αναστάσιο Γερογιάννη.
Για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες έχει απολογηθεί ήδη στον ανακριτή ο Παναγιώτης Σαξώνης, στο όνομά του οποίου εντοπίστηκαν τραπεζικές καταθέσεις και στοιχηματικά κέρδη ύψους 3.500.000 ευρώ. Ο πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας παραμένει προφυλακισμένος από το Μάιο του 2010 στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.
Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υποβληθεί η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα Ζήση, για την παραπομπή ή όχι σε δίκη των 23 συνολικά κατηγορούμενων για την υπεξαίρεση.
Για την ίδια υπόθεση παραμένει προφυλακισμένος ο Μιχ. Λεμούσιας, αν και συμπλήρωσε το εξάμηνο της προφυλάκισης, με γνώμη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 
http://www.salonicanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: