Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ζητούν τα δεδουλευμένα - Πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη Μέριμνα στην Αντιπεριφέρεια


Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2011  Τοπικά
Σ. Μαυρίδου: "Θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω τον αγώνα σας"
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, καθώς..
έχουν να πληρωθούν εδώ και δεκατρείς μήνες. Μαζί με παιδιά της μέριμνας, γονείς και φορείς που συμπαρίστανται, διαδήλωσαν επιδίδοντας ψήφισμα στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και στην αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου.
Μαζί με τους εργαζόμενους, των οποίων προΐσταντο η πρόεδρος τους Μπέτυ Παπαδοπούλου και ο Διευθυντής Κέντρου Μέριμνας Παιδιού Γιώργος Κοκόγιας, ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βαλάσης Κοτρώνης και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και αντιπροσωπεία της τοπικής γραμματείας ΠΑΜΕ.
Η πρόεδρος των εργαζομένων της Μέριμνας
Όπως ανέφερε η κα Παπαδοπούλου, πρόκειται για μια αγωνιστική πορεία διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που εδώ και δεκατρείς μήνες συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι.
"Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτόν τον αγώνα μας θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, να μας καταβληθούν οι δεκατρείς μισθοί μας".
Ο διευθυντής της Μέριμνας
Ο διευθυντής της Μέριμνας κ. Κοκόγιας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι έχουν στο πλευρό τους την κοινωνία και τους εργαζόμενους.
"Οι γονείς μας συμπαρίστανται, αφού ο αγώνας είναι και δικός τους, των παιδιών τους. Το μόνο όπλο που έχουμε είναι η πάλη για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Είμαστε σίγουροι ότι με την ενότητά μας θα δημιουργήσουμε αυτό το αρραγές μέτωπο, για να καταφέρουμε να δικαιωθούμε στον αγώνα μας".
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης
Την υποστήριξη του εξέφρασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Κοτρώνης. "Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης βρίσκεται εδώ στην Μέριμνα Παιδιού, γνωρίζοντας τα προβλήματα των εργαζομένων, για να στηρίξει το δίκαιο αγώνα τους και να δώσει ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι επιτέλους πρέπει να προσέξει οπωσδήποτε όλους τους εργαζόμενους και ειδικά αυτούς που επιτελούν κοινωνικό έργο.
Θα είμαστε δίπλα τους να τους στηρίξουμε σε ότι χρειαστούν".
Τα μέλη του ΠΑΜΕ Πιερίας
Την συμπαράσταση τους εξέφρασαν και τα μέλη του ΠΑΜΕ Πιερίας και όπως είπε ο κ. Σαββίδης κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος εκτός από αυτούς που δεν γίνονται.
"Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους, κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος εκτός από αυτούς που δεν δίνονται. Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους, τους γονείς και τα παιδιά γιατί είναι ένα αρραγές κοινό μέτωπο. Σύσσωμη η κοινωνία της Πιερίας πρέπει να συμπαρασταθεί.
Πάγια θέση του ΠΑΜΕ είναι ότι οι δομές ειδικής πρόνοιας και αγωγής πρέπει να χρηματοδοτούνται 100% από το κράτος, οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.
Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει όλων των εργαζομένων. Συνεχίστε, κλιμακώστε και στο τέλος θα είστε εσείς οι νικητές".
Το ψήφισμα
Οι εργαζόμενοι στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης συνεχίζουμε τις στάσεις εργασίας διεκδικώντας το αυτονόητο. Την πληρωμή των μισθών μας.
Οι εργαζόμενοι παραμένουμε απλήρωτοι εδώ και δεκατρείς μήνες (!!!)
Θεωρούμε το κράτος αποκλειστικό υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι φορείς πρόνοιας της χώρας.
Απαιτούμε:
- Την άμεση καταβολή των δεκατριών μισθών μας και την πλήρη στελέχωση της Μέριμνας.
- Την πλήρη κάλυψη των κενών του προϋπολογισμού της από το Κράτος.
- Τη διατήρηση όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων, στις οποίες η Μέριμνα υλοποιεί τα προγράμματά της, και την αναβάθμισή τους.
- Τη διατήρηση του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όλων των φορέων πρόνοιας.
- Την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής-κερδοσκοπικής δραστηριότητας στον τομέα της πρόνοιας.
- Την ένταξη όλων των μη κερδοσκοπικών μονάδων Πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα που πληρούν τις προϋποθέσεις και όλου του προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας.
Τον αγώνα μας στηρίζουν με ψηφίσματά τους:
- ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
- ΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
- Η ΕΛΜΕ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
- Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ-ΑΣΤΙΚΩΝ-ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ-ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"
Με την κατάληξη της πορείας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, η κα Παπαδοπούλου μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με ειδικές ανάγκες Δημήτρη Σολδάτο επέδωσαν το παραπάνω ψήφισμα στην αντιπεριφερειάρχη, η οποία τους υποδέχθηκε δηλώνοντας τη συμπαράστασή της.
Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Η κα Μαυρίδου εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της στον αγώνα των εργαζομένων λέγοντας πως η Πολιτεία οφείλει και απαιτείται να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν.
"Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προσπαθεί να συμπράξει έστω με τις μικρές επιχορηγήσεις που μπορεί να δώσει. Μακάρι να μπορούσα να συμπράξω σε αυτό που διεκδικείτε, αυτοδύναμα και άμεσα. Θα κάνω οτιδήποτε μπορώ για να βοηθήσω τον αγώνα σας.
Είναι αντισυνταγματικό και ανήθικο να στερείται από έναν εργαζόμενο αυτό που του αναλογεί. Καλείται η πολιτεία να ανταποκριθεί, ακόμα και αφαιρώντας κάποια άλλα πράγματα, από κάποιους άλλους μισθούς.
Πραγματικά, αν μπορεί η πολιτεία να πάρει από το δικό μου μισθό για τη Μέριμνα, θα το δεχθώ πολύ ευχαρίστως. Επειδή είμαι μητέρα καταλαβαίνω τον ευαίσθητο χαρακτήρα, αλλά και τα δικαιώματα που έχετε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: