Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ.. (του Δημ.Καλαϊτζή)

 

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011 
Καθημερινά ζούμε το δράμα της ανύπαρκτης και ανίκανης Ευρώπης.Μέρα με τη μέρα φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Γερμανικός επεκτατισμός, εκτός απο τον "ανόητο" Σαρκοζί, βρήκε σύμμαχο και αυτό τον "πολύ" Ιταλό τεχνοκράτη Μόντι, τον ...
τεχνοκράτη της Γκόλμαν Σάκς.Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και το οικοδόμημα της Ευρωζώνης τρίζει.Οι χώρες του Νότου αποδυναμώνονται με αυτή την ανίαρη συμμαχία.Οι αγορές "καιροφυλαχτούν".Και άν κάποια απο τις χώρες του Νότου δέν δώσει γή και ύδωρ στα αφεντικά της Ευρώπης, τους περιμένει ο λάκκος των λεόντων.Η απερίγραπτη Μέρκελ, ώς γνήσια εκπρόσωπος των αγορών και των τραπεζιτών (κυρίως Γερμανικών συμφερόντων), έχει προχωρήσει με πολύ θράσος, έχει καταργήσει ουσιαστικά τα θεσμοθετημένα όργανα της Ευρώπης, κανείς απο τους πολύ "μικρούς" Ευρωπαίους ηγέτες δέν έχει το ανάστημα να αντιδράσει και να αντισταθεί και το Ευρωπαικό οικοδόμημα είναι έτοιμο να καταρεύσει.
Η Γερμανία προσπαθεί με ένα σύγχρονο "πόλεμο", να κατακτήσει οικονομικά τις χώρες της Ευρώπης και να επιβάλλει τους δικούς της όρους. Η Γερμανία δέν διδάχτηκε απο τον Β Παγκόσμιο πόλεμο και την ήττα της, λειτουργεί με τέτοια λογική και προσπαθεί και σήμερα να επιβάλλει το δικό της οικονομικό πόλεμο και να βγεί νικήτρια σε αυτόν.
Είμαι απαισιόδοξος και φοβάμαι ότι προσωρινά θα το πετύχει, γιατί δέν υπάρχουν ηγέτες, τύπου Μιτεράν, Παπανδρέου, Γκονζάλεθ κλπ.
Η μόνη σωτηρία είναι η αντίσταση των λαών και ιδιαίτερα των χωρών του Νότου.Βέβαια δέν αρκούν ούτε πανώ, ούτε διαδηλώσεις.Οι λαοί πρέπει να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.Πρέπει να αποδείξουν στην Γερμανία, ότι οι λαοί και μόνο αυτοί μπορούν αν πετύχουν μεγάλη νίκη κατά των αγορών.
Αν οι λαοί του Νότου ξεκαθαρίσουν και συνειδοτοποιήσουν ότι έχουν δύναμη, αφού αυτοί είναι οι κυρίως καταναλωτές όλων αυτών που παράγει η Γερμανία και "μοσχοπουλάει" στις χώρες του Νότου.Αν η Μέρκελ βρεί μπροστά της κλειστό τοίχος και αρχίσουν να μειώνονται οι πωλήσεις των πανάκριβων προιόντων της Γερμανίας, τότε θα αντιδράσουν οι αγορές που την στηρίζουν.Αν λοιπόν οι ηγέτες των Ευρωπαικών χωρών.. κοιμούνται τον "ύπνο του δικαίου".. πρέπει να ξυπνήσουν οι λαοί και να αναλάβουν δράση.. 
δράση με βλέμμα τις αγορές και την μείωση της δύναμής τους με στάση και καταναλωτική συνείδηση τέτοια, που σε σύντομο χρονικό διάστημα να κοστίσει και να το νοιώσουν οι σύγχρονοι "Γερμανοί κατακτητές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: