Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Προς ένταξη η μελέτη για την 19ης Μαΐου - Συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011 Τοπικά

Προβλέπονται πεζόδρομος 4 μέτρων, ποδηλατόδρομος 2 μέτρων, 14 πεζογέφυρες και 7 γέφυρες οχημάτων

Η πρόταση του δήμου Κατερίνης για την ανάπλαση της οδού 19ης Μαΐου παρουσιάστηκε στη ..
συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συνολικού προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ.
Η μελέτη θα κατατεθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013".Πρόκειται για μια περιοχή 71 στρεμμάτων στην οποία ουσιαστικά θα επανέλθει το ποτάμι στην πόλη και οι παρεμβάσεις θα αφορούν ποδηλατόδρομο, πεζόδρομο, πεζογέφυρες χώρους άθλησης και ξεκούρασης.
Προ ημερήσιας διάταξης
Πριν την παρουσίαση στα προ ημερήσιας θέματα συζητήθηκε το ψήφισμα για το "χαράτσι" της ΔΕΗ που είχε αποφασιστεί να συνταχθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση κι αυτό επειδή υπήρξε διαφωνία με τον συνδυασμό του κ. Σαλπιστή ο οποίος ζήτησε να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα παράγραφος στην οποία θα αναφέρεται ότι ο δήμος θα στηρίζει όποιες δράσεις γίνουν από ομάδες πολιτών.
Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία για το εάν θα υιοθετηθεί ή όχι η παράγραφος που πρότεινε ο κ. Σαλπιστής, ή το ψήφισμα σου συνέταξε η επιτροπή που είχε οριστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρόταση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο συνδυασμός του κ. Σαλπιστή κατέθεσε ερωτήματα για τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι στους παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης και οι καθαρίστριες καθώς επίσης και για το εάν ο δήμος προωθεί την εργασιακή εφεδρεία παρά την απόφαση που πήρε το Δ.Σ. Τα ερωτήματα θα απαντηθούν από τον δήμαρχο Κατερίνης ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση.
Η πρόταση για την ανάπλαση της 19ης Μαΐου
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε η παρουσίαση της πρότασης του δήμου Κατερίνης για ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ που αφορά στη βιοκλιματική ανάπλαση της οδού 19ης Μαΐου με αστικό μετασχηματισμό της σε γραμμικό πάρκο και επαναφορά της τοπικής διαδρομής του ρέματος Μοσχοποτάμου. Πρόκειται για ανάπλαση της περιοχής που ουσιαστικά θα επαναφέρει στην 19η Μαΐου το ποτάμι, με γέφυρες και πράσινο, συνολικού μήκους 1700 μέτρων.
Τα οφέλη από την παρέμβαση αυτή θα είναι η μετατροπή του δρόμου σε πεζόδρομο, ποδηλατοδρόμο και πάρκο χωρίς να εμποδίζει την κίνηση των οχημάτων ασφαλείας ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί ένας πόλος έλξης που θα φέρει επισκέπτες, και θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Θα δημιουργηθεί πεζόδρομος 4 μέτρων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και για να κινούνται τα οχήματα ασφαλείας όπως ασθενοφόρα και πυροσβεστικά, και δίπλα ποδηλατόδρομος πλάτους 2 μέτρων και τεχνητό κανάλι νερού πλάτους 5 μέτρων. Κατά μήκος του τεχνητού καναλιού θα κατασκευαστούν 14 πεζογέφυρες και 7 γέφυρες για την κίνηση των οχημάτων πλάτους 8 μέτρων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: