Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥς ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ..ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

http://www.blueskytv.gr/wp-content/uploads/2011/10/papa.jpg 

Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2011
Αρχισε απο το απογευμα και μετά να ξεφουσκώνει η πολιτική τρικυμία που ξέσπασε με την ανακοίνωση της διενέργειας δημοψηφίσματος.
- Αρχικά, σε όλο τον κόσμο η είδηση μούδιασε κάποιους, άλλοι..
αντέδρασαν, τα χρηματιστήρια βούλιαξαν.Η αντιπολίτευση ξεσηκώθηκε, προχώρησε σε δηλώσεις και κινήσεις πανικού.Μέχρι και για παραιτήσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ακουσαμε για να πέσει η κυβέρνηση, χωρίς να υπολογίζουν όσοι έλεγαν αυτά, ότι αυτό δέν θα μπορούσε να γίνει αφού δεν το προβλέπει το σύνταγμα.
Στο εσωκομματικό του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε η ευκαιρία (γιατί ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται) να ξεσπαθώσουν όσοι αγαπάνε ιδιαίτερα τον Γιώργο Παπαναδρέου και εκτός απο την Μιλένα Αποστολάκη ήταν έοιμοι και άλλοι να προχωρήσουν σε κινήσεις που θα στοίχιζε και την ύπαρξη της κυβέρνησης.
- Ομως απο χθές το απόγευμα και μετά, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση, ο Παπανδρέου μίλησε με Μέρκελ, ο Ομπάμα να στηρίζει την επιλογή Παπανδρέου και να ζητά απο την Ευρωζώνη να συντομεύσουν τις διαδιασκίες στήριξης της Ελλάδας σύμφωνα με τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου. Το βράδυ η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής μετατράπηκε σε συνεδρίαση Ύπουργικού Συμβουλίου και εκεί που οι φήμες έλεγαν μέχρι και για παραίτηση του Παπανδρέου, όχι μόνο δέν έγινε, αλλά το υπουργικό Συμβούλιο συντάχθηκε με την απόφαση για δημοψήφισμα. Μάλιστα ο Γιώργος Παπανδρέου τα έβαλε με τα μέσα, με τους κερδοσκόπους που ζημιώνουν απο το κούρεμα,σε εκείνους που πόνταραν τα λεφτά τους στην χρεωκοπία της Ελλάδας, στην επιστροφή στη δραχμή για να "μας αγοράσουν όλους" με τα Ευρώ και τα δολλάρια που έχουν φυγαδεύσει εκτός Ελλάδας.
- Απο πλευράς βουλευτών άρχισαν να μαζεύουν κάποιοι τα όσα διέδιδαν χθές, για το τί θα πράξουν την Παρασκευή κλπ.στην ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.
- Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού είναι δεδομένη απο χθές τα μεσάνυχτα, αλλά αλλαγή που ευνοεί τις επιλογές του Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα αναχωρεί για την αυριανή συνεδρίαση των 20 πλουσιώτερων χωρών του κόσμου των G20.Εκεί λοιπον σήμερα θα γίνει συνάντηση Παπανδρεου, Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπαρόζο και όλων των Ευρωπαίων παραγόντων και σύμφωνα με πληροφορίες θα επισπευστούν οι διαδικασίες της εφαρμογής της απόφασης της Ευρωζώνης και η Ελλάδα θα δρομολογήσει την εσπευσμένη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
- Με δύο λόγια απο τα μεσάνυχτα ο Παπανδρέου φαίνεται να εξασφαλίζει την διεθνή υποστήριξη  γι αυτή του την απόφαση, και σήμερα αναμένεται να φέρει πίσω καλά νέα για την εφαρμογή της απόφασης της Ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: