Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Προς Ευρωπαίους επιστολής το ανάγνωσμα


Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 Πολιτικό Σχόλιο
ΓΡΑΦΕΙ Ο Γ.Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ www.massavetas.gr
Επιμένω από την αρχή που δημιουργήθηκε το θέμα με τις ζητούμενες από τους Ευρωπαίους δεσμευτικές υπογραφές των..
πολιτικών ηγετών οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου. Ότι δεν θα μπορέσουν να το αποφύγουν. Και ότι στο τέλος θα βρεθεί κάποιος προσχηματικός τρόπος ώστε και ο κ. Σαμαράς να υπογράψει και το "ελληνικό φιλότιμο" να μην τρωθεί.

Αυτό ακριβώς επιχείρησε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας με την επιστολή του προς τους ομολόγους του, του Ευρηματικού Λαϊκού Κόμματος, η οποία δόθηκε επιτέλους στη δημοσιότητα Και υπό άλλες συνθήκες ίσως το τέχνασμα αυτό να είχε το αποτέλεσμα το οποίο προσδοκούσε ο κ. Σαμαράς Να εκλαμβανόταν ως μια ικανοποιητική ενυπόγραφη δέσμευση του.

Ατυχώς και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και για τον τόπο ολόκληρο, που βρίσκεται αυτή την ώρα υπό την δαμόκλειο σπάθη ενός πρωτοφανούς εκβιασμού, με την απειλή για μη εκταμίευση της έκτης δόσης του αρχικού δανείου, έχει προηγηθεί η οπερέτα του Γιώργου Παπανδρέου. Που άλλα συμφώνησε με τους 26 στις Βρυξέλλες και επινόησε, ως οδό διαφυγής από τις εσωκομματικές πιέσεις, στην Αθήνα. Η οπερέτα του δημοψηφίσματος.

Τώρα πια οι "κουτόφραγκοι" έχουν γίνει ιδιαιτέρως καχύποπτοι και δεν στέργουν να προσφέρουν κατανόηση προς τις "εξυπνάδες" πολιτικών τεχνασμάτων εξ Αθηνών. Καμένοι από τον "χυλό" του Γιώργου, φυσάνε και το "γιαούρτι" του Αντώνη. Υπό άλλες συνθήκες ίσως να ήταν αρκετή αυτή η επιστολή του κ. Σαμαρά αφού πράγματι, παρά τα ρητορικά "δεν υπογράφω" συνιστά ενυπόγραφη δέσμευση Και να σώζονταν τα προσχήματα.

Το κύριο πρόβλημα όμως δεν είναι ότι η επιστολή αυτή δεν απευθυνόταν στα θεσμικά πρόσωπα που εκπροσωπούν την τριμερή των δανειστών μας, δηλαδή την ΕΕ, την ΕΚΤ, και το ΔΝΤ. Είναι πρωτίστως πρόβλημα περιεχομένου Διότι ο κ. Σαμαράς δεσμεύεται μεν, αλλά μόνο για τον βραχύ βίο της κυβέρνησης Παπαδήμου. Αλλά οι άλλοι ζητούν δέσμευση και για μετά τις εκλογές.

Και τώρα τι πρόκειται να γίνει; Παρά τους οποιουσδήποτε ηρωισμούς, στο τέλος θα γίνει αυτό που έγινε και στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Θα αναληφθούν προεκλογικές δεσμεύσεις για όσα θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές. Τάσο απλά. Διαφορετικά "δόση" γιοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: