Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Για το Κύπελλο Ελλάδος Ανώτερος ο Πιερικός επικράτησε της Ζακύνθου με 0 - 1


Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 Αθλητισμός

«Καθάρισε» ο Κοντέων
Στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Πιερικός, καθώς επικράτησε με 1-0 της Ζακύνθου.
Οι «Μελανόλευκοι» ήταν καλύτεροι σ' όλη τη..
διάρκεια του αγώνα και με γκολ του Πέτρου Κοντέων μετουσίωσαν την εδαφική υπεροχή και την εν γένει καλύτερη παρουσία τους στη νίκη-πρόκριση.
Χωρίς να χρειαστεί να μπει στη διαδικασία πρόσθετου χρόνου παράτασης ή πέναλτι, ο Πιερικός έδειξε τη δύναμη και την εμπειρία του στη Ζάκυνθο επικρατώντας των γηπεδούχων με 1-0 χάρις στο τέρμα του Πέτρου Κοντέων στο 64ο λεπτό μετά από σέντρα του Γιώργου Γκουγκουλιά.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά στο παιχνίδι και παρ' ότι το παιχνίδι πήγε στη δύναμη, ήταν εκείνοι που πήραν επιθετικές πρωτοβουλίες για να φτάσουν πιο κοντά στο γκολ.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Στο 8ο λεπτό ο Μπλαζέφσκι βγήκε πλάγια αριστερά στην περιοχή και επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, ωστόσο με διπλή προσπάθεια ο Τοπαλίδης έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.
Οι Πιερείς έχασαν ακόμη μια καλή ευκαιρία στο 25ο λεπτό όταν ο Πέντα μεταβίβασε ωραία τη μπάλα στο Μπλαζέφσκι στα δεξιά, με τον τελευταίο να σουτάρει δυνατά και τον Τοπαλίδη με δυσκολία να διώχνει τον κίνδυνο στη δεξιά του γωνία.
Στο 32' ο Χατζηζήσης επιχείρησε παράλληλη σέντρα, με τον Κουτσοσπύρο να απειλεί με προβολή και να αναγκάζει τον Τοπαλίδη να διώξει με δυσκολία τη μπάλα κρατώντας το 0-0.
Ο Καρακούτσης χρειάστηκε να επέμβει ουσιαστικά μονάχα στο 44' όταν μετά το σουτ του Χαριάτη, με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα.
Ο Πιερικός συνέχισε και στο δεύτερο μέρος να ασκεί πίεση για το γκολ και έδειχνε πως ήταν πολύ κοντά στο να το πετύχει.
Στο 60ο λεπτό ο Καλαγκάνης επιχείρησε τη σέντρα από τα πλάγια με τον Γκουγκουλιά στο δεύτερο δοκάρι να επιχειρεί το σουτ από καλή θέση, αλλά τον Τσιριγώτης με προβολή να διώχνει δύσκολα τη μπάλα σε κόρνερ.
Μετά την... προειδοποιητική βολή, οι «Μελανόλευκοι» πήραν το προβάδισμα στο 64'. Ο Γκουγκουλιάς έλαβε ρόλο «δημιουργού», επιχειρώντας σέντρα από τα δεξιά, με τον Κοντέων να μένει αφύλακτος και με κεφαλιά στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας να σκοράρει σημειώνοντας το 0-1.
Η Ζάκυνθος απείλησε στο 81' με τον Χαριάτη να μεταβιβάζει στον Νεόφυτο που με σουτ μέσα από την περιοχή, δε βρήκε στόχο.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μπλάνας με βοηθούς τους κ.κ. Λάμια και Κυριακόπουλο όλοι του συνδέσμου Μεσσηνίας.
Κίτρινες Περουτζίνι, Πέντα, Λαζαρίδης, Λιβέρης, Χαρτσιάς
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ζάκυνθος
Τοπαλίδης, Διαμαντόπουλος, Γραικός, Λιβέρης, Σαμαράς, Καρυπίδης (68' Δριμούρας), Τσιριγώτης (72' Γεωργίου), Κωστάκης, Χαρτσιάς, Χαριάτης, Παντελής (46' Νεόφυτος).
Πιερικός
Καρακούτσης, Χατζηζήσης (84' Λαζαρίδης), Καλαγκάνης, Πέτρου, Δήμου, Κοντέων, Περουτζίνι, Ιντζόγλου, Πέντα, Κουτσοσπύρος (46' Γκουγκουλιάς), Μπλαζέφσκι (90' Πουρσανίδης).
Δηλώσεις προπονητών
Σούλης Παπαδόπουλος (προπονητής Πιερικού)
"Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι κυπέλλου από το οποίο καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση κόντρα σε μια καλή ομάδα, σε πολύ καλό γήπεδο και με κόσμο. Η ομάδα αυτή που κερδίσαμε σήμερα ήταν ανώτερη από αυτή που μας είχε αποκλείσει το 2008. Στο πρώτο ημίχρονο σήμερα ήμασταν καλοί, ελέγξαμε το ρυθμό, χάσαμε ευκαιρίες, όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν καλός.
Η Ζάκυνθος έπαιζε στην κόντρα έξυπνα και ήταν επικίνδυνη παρά του ότι δε μας απείλησε στο πρώτο μέρος, πλην ένα στημένο στο τέλος. Οι ομάδες δεν έχουν μεγάλη διαφορά. Στο δεύτερο μέρος δεν ξεκινήσαμε καλά με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να πάρει γήπεδο και να ανέβει πιο ψηλά. Με τις εσωτερικές αλλαγές αλλάξαμε τη ροή και σημειώσαμε ένα πολύ όμορφο γκολ Μετά δώσαμε χώρο στον αντίπαλο μέχρι να τελειώσει το ματς.
Μου άρεσε το παιχνίδι γιατί είχε πάθος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο γιατί διαθέτει καλή ομάδα. Συγχαρητήρια και στα παιδιά μου γιατί κουράστηκαν πολύ από το ταξίδι και παρόλα αυτά κατάφεραν να αντεπεξέλθουν. Μας περιμένει μια κουραστική επιστροφή κι ένα δύσκολο παιχνίδ με τη Λάρισα για το πρωτάθλημα. Καλή συνέχεια στη Ζάκυνθο που διαθέτει καλή ομάδα".
Δημήτρης Μαγκαφίνης (προπονητής Ζακύνθου)
"Επιτέλους παίξαμε ποδόσφαιρο. Μετά από 3,5 μήνες προετοιμασίας αν και ξεκινήσαμε αργά, μπήκαμε σε αγωνιστικό ρυθμό. Η κληρωτίδα μας έφερε αντίπαλο μια καλή ομάδα όπως ο Πιερικός. Παρακολουθώ την εξέλιξη του κ. Παπαδόπουλου και γνωρίζω πόσο καλή δουλειά κάνει. Η Ζάκυνθος είναι μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και δημιουργεί.
Σήμερα όμως ο αντίπαλος με πολλή καλή αμυντική λειτουργία δε μας το επέτρεψε. Δώσαμε χώρο στην αρχή και παίξαμε με κοντά και γρήγορα φορ μήπως "τρυπήσουμε" στον άξονα. Δεν τα καταφέραμε όμως. Ο αντίπαλος είχε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, όμως κι εμείς θα μπορούσαμε με το στημένο στο τέλος να σκοράρουμε και να διαχειριστούμε διαφορετικά το παιχνίδι.
Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε, ψηλώσαμε την ομάδα όμως πιέσαμε ανορθόδοξα. Ήταν ένα παιχνίδι σφιχτό, τακτικής. Ευχαριστώ τον κόσμο για το χειροκρότημα. Η ομάδα μας αν βοηθηθεί οικονομικά θα κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Γι αυτό θέλουμε κοντά μας τον κόσμο.
Δε μπορώ να γνωρίζω αν είναι καλύτερη αυτή η ομάδα ή του 2008 όπως ανέφερε ο συνάδελφος. Μπορώ να πω όμως ότι προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: