Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Δέν μας έφτανε η μία Τρόικα... αλλά...


Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011
Είχαμε να κάνουμε με μία τρόικα (οικονομική), τώρα προστέθηκε και δεύτερη, ίσως πιό επικίνδυνη πολιτικά.Οι τρείς με το "μανιφέστο τους" που δέν μας λέει κάτι...
καινούργιο, προσπαθούν απο ότι δείχνουν τα πράγματα, να βγούν απο το κάδρο του "αναθεματισμού" και της "λαικής οργής", για να μπορέσουν να επιβιώσουν πολιτικά.Αυτό δείχνει αυτή η κίνηση και μακάρι να πέσουμε έξω.
Και αυτό θα μπορούσαμε να το προσπεράσουμε και να ασχοληθούμε με το μείζον θέμα της πορείας της οικονομίας και της 6ης δόσης. Ομως έχει και αυτο τη σημασία του ενόψη και της ψήφισης του νομοσχεδίου την Πέμπτη στη βουλή.
Ολο αυτό το σκηνικό διαμορφώνει μία ρευστότητα και μία άσχημη εικόνα στο εξωτερικό και προδιαθέτει μία πολύ ρευστή πολιτική κατάσταση.
Πρίν πολύ καιρό είχα γράψει την άποψή μου για την ακολουθούμενη πολιτική που πρέπει να ακολουθεί ένας Σοσιαλιστής Πρωθυπουργός (διαβάστε το άρθρο εδώ!!) έστω και με τέτοιο διεθνές περιβάλλον.Βέβαια είναι γνωστή η πορεία αυτών των δύο ετών.Είναι γνωστή η στάση της Ευρώπης, η ανικανότητά τους, τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης και η παντελώς ανεύθυνη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης.
Και τώρα τί;θα μας σώσουν οι αυτόκλητοι σωτήρες τμήματος της κυβερνητικής πλειοψηφίας και ο αυτόματος πιλότος του κυρίου Σαμαρά, που θα αποφασίζει και θα παζαρέυει μόνος του;
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: