Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Κατάληψη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και διευθύνσεων από τους εργαζόμενους

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 Τοπικά

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα
Σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας προχώρησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι της...
Περιφερειακής Ενότητας, έπειτα από απόφαση που πήραν κατά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν. Κατάληψη έγινε επίσης και στις περιφερειακές διευθύνσεις της Κτηνιατρικής του ΚΤΕΟ, και του τμήματος μηχανημάτων έργου.
Όπως αποφασίστηκε και σήμερα αλλά και στις 21 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν και πάλι σε κατάληψη ενώ θα συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου.
Τα αιτήματα
Σύμφωνα με ψήφισμα του συλλόγου από την προηγούμενη κινητοποίηση τους στα αιτήματα τους περιλαμβάνονται η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η αντίθεση τους στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.
Επίσης ζητείται να μην μειωθούν οι μισθοί στα πλαίσια του ενιαίου μισθολογίου, καθώς και η διατήρηση των οργανικών θέσεων στον Οργανισμό Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
"Τα μέτρα που λαμβάνονται για την διάσωση της χώρας από την Χρεοκοπία έχουν ως στόχο ουσιαστικά την απογύμνωση των Δημόσιων Υπηρεσιών, την περικοπή μισθών και συντάξεων, την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και την απόλυση εργαζομένων με το πρόσχημα της εργασιακής εφεδρείας.
Στα πλαίσια υποταγής στις επιταγές της Τρόικα λαμβάνονται αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά μέτρα. Το Δημόσιο χρέος δε δημιουργήθηκε από τους Δημόσιους Υπαλλήλους αλλά από την κακοδιαχείριση και την απουσία σωστού φορολογικού συστήματος.
Για όλα τα παραπάνω και για τη μη συνέχιση της κατάστασης που οδηγεί την κοινωνία σε μαρασμό και εξαθλίωση ζητάμε την άμεση επέμβαση των πολιτικών προσώπων του νομού. Ευθύνη του Κράτους είναι να διασφαλίζει πόρους εσόδων με σύστημα απολύτου δικαιοσύνης.
Ευθύνη του επίσης είναι να διασφαλίζει υψηλό βιοτικό επίπεδο στους πολίτες του και όχι να το θυσιάζει στις επιταγές τραπεζικών συστημάτων και πιέσεων εξωτερικών παραγόντων".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: