Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δεξιός Ψάλτης - Τ’ χρον’ τ’Αηλιά

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 
Πάνω που λες πως δεν θα ξανασχοληθώ μαζί τους, όλο και κάτι συμβαίνει και επανέρχονται στην επικαιρότητα. 
Το δικαστήριο αναβλήθηκε επειδή οι υπόλοιπες υποθέσεις κινδύνευαν ..με παραγραφή των αδικημάτων. Μαζί με τον εν αργία δικάζονταν μεγαλέμποροι ναρκωτικών, ληστές, απατεώνες και κάθε καρυδιάς καρύδι. Όλοι εσείς οι αμετανόητοι ψηφοφόροι και ορκισμένοι υπερασπιστές – όσοι μείνατε ακόμα - του «εκλεγμένου» δεν αναρωτηθήκατε μέσα σας; Τι είναι αυτό το τόσο σοβαρό που διέπραξε και έφτασε να δικάζεται μαζί με την «ελίτ» της παρανομίας;
Δύσκολο να απαντήσετε. 
Μην αρχίστε όμως πάλι τα κωμικοτραγικά για κενά νόμου στον Καλλικράτη. 

Μας κουράσατε! 

Ξέρετε όμως κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης, οφείλετε να διοικήσετε έναν δήμο που είχε προβλήματα και απέκτησε και το μεγαλύτερο. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ! 

Μπορεί οι φιλότιμες προσπάθειες – σε κάποια θέματα – των διοικούντων να «συγκινούν», παρόλα αυτά παραμένουν προσπάθειες. Πού είναι άραγε η πολεοδομία και οι υπηρεσίες που προβλεπόταν από τον Καλλικράτη να λειτουργήσουν;

Στη δημοκρατία αδιέξοδα δεν υπάρχουν! 

Ο τόπος και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο είναι ακυβέρνητος. 

Η μόνη λύση είναι οι εκλογές. 

Τι φοβάστε; Πάμε σε εκλογές τώρα που ο κόσμος ξέρει τα δεδομένα. Πάμε τώρα σε εκλογές που ο κόσμος ξέρει πως ούτε λεφτά υπάρχουν αλλά ξέρει και πως ο δήμος Δίου – Ολύμπου είναι ακυβέρνητος επειδή κάποιος είπε ψέματα προεκλογικά. 

Το θράσος κάποιων συμβούλων του εν αργία και της διοίκησης του δήμου δεν έχει προηγούμενο. Έβγαλαν ένα δελτίο τύπου χωρίς ουσιαστικά να αναφέρονται στο τι έγινε στη δίκη αλλά μιλούν για αυτά που πρόκειται να γίνουν κατηγορώντας και πάλι νόμους και θεσμούς.  Στο δελτίο τύπου αυτό, ευελπιστούν σε ένα νέο νόμο που κάποια στιγμή  θα έρθει στη βουλή – διότι ακόμα σχέδιο νόμου είναι – να δικαστούν όσο πιο σύντομα γίνεται.

Σε αυτό το δελτίο τύπου μπορούν να γίνουν πολλοί σχολιασμοί. Ας κοιτάξουμε ένα  χρόνο πριν. Ταιριάζει άριστα αυτό που έλεγαν κάποιοι – άραγε το θυμούνται; - προεκλογικά: “Ο γάτος εμ …., εμ σκούζει.” αλλά και τα κλασσικά που ακούστηκαν από Νεοδημοκράτες: “Λαγός την φτέρη κούναγε, κακό της κεφαλής του” και βέβαια αυτό που αναφέρθηκε προχθές στο dionolympos  & ανέφερε στο Ζάππειο ΙΙ και ο πρόεδρος: “Ξέρετε κανένα αρνί που να βιάζεται να έρθει το Πάσχα;

Τα δεδομένα για τη δίκη είναι τα παρακάτω:

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέβαλε επ’ αόριστο  τη δίκη. Ο νέος νόμος πιθανότατα να ισχύσει τ’ χρον’ τ’Αηλιά. 

Κάπου τότε προσδιορίζεται ο χρόνος της δίκης!

Κι ας έρθει τότε ο δελτιο-τυπο-γράφος  και το υπασπιστήριο του εν αργία να καταθέσουν ως μάρτυρες! Άλλους δε θα βρει.

Με τις δικαστικές του υποθέσεις ο εν αργία ταλαιπωρεί έναν ολόκληρο δήμο. Ο άνθρωπος που ήρθε να ενώσει ψυχές, μας ταλαιπωρεί με τις προσωπικές του δικαστικές διαμάχες. 

Γιατί δεν παραιτείται επιτέλους;

Ας εκλέξει δήμαρχο η ομάδα του. Όταν δικαιωθεί με το καλό μπορεί να επιστρέψει και να κερδίσει πάλι τον δήμο. Πεντακάθαρος όπως λέει! 
Δεξιός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: